Sicília má kopec zážitkov! Moja dcéra Sára si zabudla v reštaurácii v Trapani iPhone. V tomto caffe na Via Ammiraglio Stait hneď oproti prístavu sme boli po prvý raz a bolo to frekventované a dosť neosobné miesto. Vždy majú plno, veľa turistov a tak kvalita a slušnosť nie sú dôležité. O chvíľu bude 12:00, u nás čas obeda, ale väčšina slušných reštaurácii je ešte zatvorená a otvoria tak tesne pred jednou. Tu v Trapani som pobehal tie najlepšie a teraz som chcel ísť na Via Giudecca do Trattorie Cantina Siciliana. No bohužiaľ zatvorené a o jednej už musíme ísť na letisko. Tak sme si dali posledný aperol spritz, posledné arančíni a ako dezert posledné cannoli a odišli… Bez mobilu. Ten sme zabudli na stoličke v tom caffe. No smola. No tu sa na Facebook ozval Alessandro “Ahoj našiel som tento telefón v Staiti, kam ho môžem poslať” V obale iPhonu našiel palubenku z trajektu, ktorá bola vystavená na meno. Alessandro tu robí čašníka, pochádza z Trapani, je to Sicílčan ako vyšitý. Čestný, hrdý Sicílčan. Telefón poslal a týmto mu verejne ďakujem. Sicília je úžasná - v predposlednom GEO sme o nej napísali článok (aj keď podpísali iba Andrejku Marciovú - stretnete ju v BUBO Front office, písali sme to viacerí) - no táto príhoda mi ešte Sicíliu osladila. Prečítajte si tiež blog výstup na Etnu.
Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
Tipy a zážitky - Taliansko
- Siena - najkrajšie Toskánsko
- Limoncello na ostrove Capri
- Michelangelo a Dávid
- Taliansky Janov
- Posledná večera v Miláne a Leonardo da Vinci
- Cortina d´Ampezzo - stredisko Dolomitov
- Milánsky Dóm
- Luxusný hotel juhu Talianska- Masseria
- Alberobello -čo vidieť v Apúlii
- Najlepší chlieb na svete
- Údolie Itria - Apúlia
- Medzinárodný festival snehových sôch
- Južné Tirolsko - svadba
- Festival vo Fanove
- Sviatok Sant’Antonio Abate
- Lecce – čo vidieť v Apúlii
- Pamiatky Florencie
- Cucina Povera – zdravé jedlo chudobných
- Budúcnosť kulinárstva je v ekológii
- Bari – rady, informácie, a čo vidieť