1367 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (7)
Najnovšie Turistické tipy a zážitky
O sviatku Všech svätých, Día de los muertos, sme už mnoho ráz v BUBO písali. Stačí si vygoogliť na www.bubo.sk. No tu Vás upriamim na jeden unikátny sviatok, ktorý je…
Jedenie hmyzu je dnes in. Teší sa veľkej pozornosti ochrancov prírody a ľudí venujúcich sa zdravej výžive.Mnohí vidia vo veľkoobjemovom pojedaní hmyzu riešenie na…
Najznámejším kostolom Mexika je nový kostol Chrám panny Guadalupskej (Basílica de Nuestra Señora de Guadalupe) v Mexico City. Najväčším kostolom je metropolitná…
Sorghum, teda cirok a millet, teda pšeno, sú dnes hitom. Sú zdravé a je úžasné, že sme na to prišli! V Indii a Číne ich spomínajú už v roku 3000 pnl, ale keď chodím…
30 rokov ako lekár prednášam o zdraví na cestách a ako sa chrániť v regiónoch s množstvom tropických chorôb. Vždy to bolo o tom, že proti malárii sa očkovať nedá, a…
V auguste a začiatkom septembra 2022 som strávil v Turecku dlhší čas. Krajina s najstaršou demokraciou a najväčšou ekonomikou medzi Talianskom a Indiou mi opäť učarovala…
Turecko sa s Ruskom bratríčkuje ako jediný člen NATO. To je poburujúce.Ako a čo sa deje? Treba vedieť, že to nie je výsledok týždňových či mesačných rokovaní, ale …
Samozrejme, treba hľadať v Grécku a Ríme, ale nielen tam. Najkrajšie rímske mestá sú často tisíce kilometrov vzdialené.V Ríme ma uchvátil Pantheon, Koloseum, Domus Aurea…
PRAVEK je prvou etapou ľudských dejín od vzniku ľudstva, o ktorej nemáme zachované písomné záznamy. ieme, že my ľudia sme vznikli v Afrike (viď Lucy z Etiópie) a…
Cancun je neslávne známy dopravnými zápchami, a tak si nechajte dostatok času na dostavenie sa na letisko. Pokojne tu stojíte v zápche hodinku a rada sa vôbec, ale vôbec…
Bol to môj obľúbený politik, ktorý viedol Japonsko dobrým smerom. Shinzo Abe ( Šinzo Abé ), bývalý ministerský predseda Japonska, bol v Japonsku extrémne vplyvnou…
Svätá každoročná púť do Mekky - hadž - začína tento rok už o chvíľu: 7- 12. júl. Kto viac cestuje, stretával v tomto období obrovské skupiny veriacich, ktoré lokálne…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
Argentína, Brazília
viac → -
-
Nórsko - zlatý trojuholník
viac → -
Thajsko, Malajzia, Singapur
viac → -
-
Vietnam zo severu na juh
viac → -