Mladý inovatívny podnikateľ

Mladý inovatívny podnikateľ

Ďalší ročník - Mladý inovatívny podnikateľ roka je za nami. Je pre mňa osobne aj pre BUBO veľká česť, že môžem stáť na pódiu a odovzdávať hlavnú cenu víťazovi. Zájazd do Thajska – to sa oplatí vyhrať, však?
 
Palo Čekan, Tomáš Brngal... ktorí diskutovali na začiatku dnešného dňa, boli veľmi inšpiratívni a ja som rád, že som bol v komisii, ktorá oboch týchto inovatívnych podnikateľov pred niekoľkými rokmi vybrala. Vybrali sme ich ako neznámych podnikateľov a dnes sú z nich doslova celebritní podnikatelia, ktorí robia nám podnikateľom dobré meno. Veď aj z rozhovoru bolo vidieť, že sú to inteligentní a príjemní ľudia.
 
 
Taktiež pán Ján Oravec, štátny tajomník na ministerstve hospodárstva – je človekom, ktorého na tejto súťaži stretávam vyše 10 rokov – je to človek, ktorý je vo vláde človekom na svojom mieste. Pán Oravec v príhovore hovoril, že pán Meško súťaž inovatívny podnikateľ založil, on je dvojka, tak ja som tu potom trojka tohoto podujatia – ťahám to už dlho. Dlho toto podujatie podporujem a) finančne b) časovo.
 
 
Motivačnú reč mali skôr Palo, Tomáš, pán Oravec – ja by som chcel apelovať na niečo iné - na charitu - na to, že keď zarobíte a stanú sa z Vás milionári, aby ste nezabudli na svoje milieu, na svoje okolie a podporovali ho. My podnikatelia si niečo inovatívne vymyslime – niečo, čomu nikto v danej chvíli neverí - a o 10 rokov sa ukáže, že to bola pravda. Som rád, že pred 10 rokmi som veril, že táto súťaž má zmysel a desať rokov dávame hlavnú cenu a takto aspoň v malom podporujeme dobrú vec. Rád by som Vás pozval na plávanie cez Dunaj – Transdanube swim – pred desiatimi rokmi to bolo nemožné a bolo nás menej než 100 – na desiaty ročník čakám vyše 2 000 odvážlivcov a všetci ste srdečne pozvaní.

My podnikatelia nemáme iba nápady, ale vieme byť aj rýchli, omnoho rýchlejší než štát. Ako pán štátny tajomník vtipne poznamenal, štátny úradník vidí všade iba samé problémy a podnikateľ samé šance.

My v BUBO sme otvorili azylové domy pre Ukrajinských utečencov - ako prví v Bratislave a aj dnes - po vyše 7 mesiacoch - máme okolo 250 Ukrajincov, ktorí majú u nás zadarmo ubytovanie aj stravu a, verte, nikto by ste nechceli byť na ich mieste. Nedajte sa strhnúť negativizmom, ktorý dnes na adresu týchto nešťastných ľudí na Slovensku smeruje.
 
Najviac času vo svojich charitatívnych aktivitách ja osobne venujem blogom – najčítanejším blogom mesiaca je Ako vychovať milionára – Palo Čekan mi hovoril, že ho čítal. Ale v 99 % ide o blogy o cestovaní, ktoré by mali uľahčiť a zlepšiť cestovanie každého z Vás.
 
Každoročne vidím viac sponzorov tohoto podujatia a vidím, že podujatie ide krok po krôčiku hore. Ak chceme mať lepšie Slovensko, musíme si ho urobiť sami... Výhoda podnikateľa je, že ak chce byť úspešný, musí byť úprimný, doslova svojský, a tak budú aj činy a súťaže a projekty, ktoré podporujete, svojské a obohatia vaše okolie.
 
Som rád, že BUBO podporuje súťaž Mladý inovatívny podnikateľ, lebo vidím, že súťaž ide dobrým smerom a povzbudzuje ľudí k samostatnosti a výkonu. Do podpory mladých dávam veľa svojho času, a to vyše 10 rokov. Populistické médiá o podnikateľoch vytvorili v našej krajine negatívny image. Táto súťaž sa ho snaží trošku poopraviť. 


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
E

Ázia  

India


náročnosť

16 dní

Trvanie

3158 4859€
K

Amerika  

Karibik, Mexiko


náročnosť

16 dní

Trvanie

3295 4393€
B

Ázia   Amerika   Európa  

Taliansko, Peru, Mexiko, Jordánsko, India, Čína, Brazília


náročnosť

18 dní

Trvanie

12668 22224€
Najmladšie štáty sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najmladšie štáty sveta

Západná civilizácia a mnohí turisti zo všetkých kútov sveta sa naháňajú za tým naj. Ja nie som výnimkou. No čím som starší, tým sa viac zaujímam aj…

Ľuboš Fellner 16 min. čítania
Najhorší rok v mojom biznise Prémiový blog

Prémiový blog Najhorší rok v mojom biznise

Ak sa práve nemáte dobre, ak vám niečo nevyšlo, ak vás škrie inflácia, nárast cien energií, vyššie úrokové sadzby, máte depresie... tak verte, že…

Ľuboš Fellner 29 min. čítania
Rieky sveta. Ktoré sú najunikátnejšie? Prémiový blog

Prémiový blog Rieky sveta. Ktoré sú najunikátnejšie?

Pohľad na rieku je čímsi rudimentárnym. My ľudia máme radi výhľad na more, ale akosi podvedome chápeme, že rieka je život. Rieka, to je pitná voda.…

Ľuboš Fellner 19 min. čítania