1372 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (70)
Najnovšie Turistické tipy a zážitky
Krajina aj oproti Libérii riadne zdrsnela. Asfalt skončil úplne. Prenajímam džíp. Domácich sa sem zmestí 10 a nás je 5.…
Zvoní mi mobil. To je nevýhoda, že mám signál. Vymotávam sa z moskytiery, zdvíham telefón. „Ľubo, som tri hodimy…
Sú čierni menejcennou rasou? Černochov zo Západnej Afriky vyviezli do Severnej Ameriky. Potom sa v roku 1822 vrátili ako slobodní ľudia sp…
Pri ceste na letisko sa stačí dostať na most Charlesa de Gaulla. Ten máme hneď pod oknom, no nájazd nie je. Nakoniec sa hore nejako dostaneme. T…
Moisse, Giree a Yusuf spia na hranici medzi Pobrežím Slonoviny a Mali. My by sme mali o 2 hodiny ísť na letisko. Poletí to? V Afrike sa mi často st…
Košeľa kmeňa Yacouba sa volá kita. Zaplatil som za ňu 4€. Yacouba je malým kmeňom na západe Pobrežia Slonoviny, sústredený…
Sedíme v jednom z najlepších barov Abidjanu, La Fijim v štvrti Plateau. Na chvíľu prehlušíme živú hudbu. Zdv…
„Moisse, zastavíme sa na 30 minút v meste, ešte raz si mesto prebehneme. Na obed posledný deň festivalu v Grand Bassam - má byť…
Grand Bassam bolo prvým hlavným mestom Pobrežia Slonoviny. No po epidémii žltej zimnice bolo presídlené. Posledný britský…
Elmina je najstaršou koloniálnou budovou južne od Sahary. Tento hrad - pevnosť postavili Portugalci v 15 storočí. Potom ju prevzali Holanďania a…
Mesto Kumasi je veľkosťou porovnateľné s mestom Akkra aj keď knihy píšu inak. Má cez 2,5 milióna obyvateľov. Centru dominuje…
„V čom je rozdiel medzi Ga a Ašanti?" pýtam sa bodrého chlapíka s okrúhlou tvárou v centre hlavného mesta. Kmeň Ga…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
-
-
Egypt maximálne poznanie
viac → -
To najlepšie z Číny
viac → -
Thajsko, Malajzia, Singapur
viac → -
Zlatá cesta Japonskom
viac → -