1368 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (70)
Najnovšie Turistické tipy a zážitky
Moisse, Giree a Yusuf spia na hranici medzi Pobrežím Slonoviny a Mali. My by sme mali o 2 hodiny ísť na letisko. Poletí to? V Afrike sa mi často st…
Košeľa kmeňa Yacouba sa volá kita. Zaplatil som za ňu 4€. Yacouba je malým kmeňom na západe Pobrežia Slonoviny, sústredený…
Sedíme v jednom z najlepších barov Abidjanu, La Fijim v štvrti Plateau. Na chvíľu prehlušíme živú hudbu. Zdv…
„Moisse, zastavíme sa na 30 minút v meste, ešte raz si mesto prebehneme. Na obed posledný deň festivalu v Grand Bassam - má byť…
Grand Bassam bolo prvým hlavným mestom Pobrežia Slonoviny. No po epidémii žltej zimnice bolo presídlené. Posledný britský…
Elmina je najstaršou koloniálnou budovou južne od Sahary. Tento hrad - pevnosť postavili Portugalci v 15 storočí. Potom ju prevzali Holanďania a…
Mesto Kumasi je veľkosťou porovnateľné s mestom Akkra aj keď knihy píšu inak. Má cez 2,5 milióna obyvateľov. Centru dominuje…
„V čom je rozdiel medzi Ga a Ašanti?" pýtam sa bodrého chlapíka s okrúhlou tvárou v centre hlavného mesta. Kmeň Ga…
Ghana je moderným zlatým dieťaťom Západnej Afriky. Hovorí sa o nej ako o demokratickej a ekonomicky úspešnej krajine. U n…
"Čo je tu zaujímavé?" pýtam sa 88x a nedostávam odpoveď. Vyzerá, že tu nikdy neboli. Všetci moji čierni kamaráti tupo…
Hello! Pozdraví Moisse ghanského policajta. I would love to see your documents, odpovie policajt. Čo prinášate z vašej krajiny? Mier!…
Stále chcem pre chalanov pripraviť zážitky. To, čo chcem, je jednoduché. Ísť vlakom. Vidieť futbal. Domorodý festival. U nás…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
Kuba Absolut total
viac → -
Srí Lanka a Maldivy
viac → -
Portugalsko, Madeira
viac → -
-
Bhután, Sikkim, Dardželing
viac → -
-