1368 príspevkov

Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (74)

Najnovšie Turistické tipy a zážitky

Čo ochutnať v Západnej Samoe - tradičný nedeľný obed

27

11:23

apr

2015

Západná Samoa Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Nedela je vzdy velkou udalostou, posvatnym dnom.  " vtedy nepracujeme" hrdo vyhlasuju Samojcania akokeby to ine dni bolo inak. Rano sa pripravi Umu. Na kamene sa…

Pago Pago - exotická Americká Samoa

27

11:21

apr

2015

Americká Samoa Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Americku Samou dotuje USA ved je to nezaradene uzemie USA podobne ako napr, Guam. . Samoa je samostatnou krajinou, je nadherna, a kto je za tym? Samoa je sponzorovana…

Ako sa lieta cez dátumovú líniu - zo Západnej Samoi do Americkej Samoi a späť

23

23:09

apr

2015

Americká Samoa Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta Západná Samoa Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Samoa sa zopar razy zviditelnila. V septembri 2009 sa vlada rozhodla ze zmenia strany po ktorych sa jazdi.  Premier Tuilaepa Sailele Lupesoliai Malielegao v…

Apia, Západná Samoa - tu vznikli Polynézania a ich kultúra

23

23:06

apr

2015

Západná Samoa Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Samoa oa je uplne ina nez Fiji. To proste citite a musite sa zacat usmievat. Maju sice taktiez vladu a politici robia pre obcanov tanceky aby si ich vsimli, no vsetko je…

Bula - podpultové pikošky z Fidži

23

23:03

apr

2015

Fiji Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Bula! Zdraví vás každý na Fiji. Na raňajky obed a večeru, 100x denne. Je to podobne ako Aloha na Hawaii. Bula! S krásnym úsmevom a…

ISIS Islamský štát

23

23:01

apr

2015

Irak Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Pred tromi dnami som letel z Perzskeho zalivu domov a dnes letim spat. Dubaj a Katar su blizko a trasa by mala byt podobna. Mna zaujima hlavne to ako sa obchadza dnesny…

Srí Lanka - stačí sekunda...

14

19:06

apr

2015

Srí Lanka Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Astrológ určil že sinhálsky nový rok začne o 14.05. Minulý rok to bolo niekedy ráno, no teraz hviezdy a slnko ukázali tento čas…

Štastný nový rok zo Srí Lanky

13

15:49

apr

2015

Srí Lanka Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Zdravím z veľkej oslavy puthandu- tamilského nového roka. Tamilci sú podľa mňa najväčším národom sveta bez svojho …

Dvojitý nonkomformný nekrológ

24

00:00

mar

2015

Zomreli dvaja ľudia, ktorých som si vážil a ktorí ma týmto „prinútili“ vložiť sem na naše Fórum pár riadkov. I/ Lee Kuan Yew, ktorého „slobodný demokratický západ“…

V BUBO si pripominame 17. november. Tak ako kazdy rok!!! Opat originalne.

17

21:17

nov

2014

Dnes si v BUBO pripominame vyrocie nasej revolucie. Ostnaty drot, ktory som sam strihal mam doteraz odlozeny, dokonca zaramovany. Dnes po celom svete uz tradicne krstime…

Najvyššie hory sveta v Pakistane

20

00:00

okt

2014

Pakistan Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Karakoram highway je najkrajšou horskou cestou sveta. Krajšia než krajšia. All in one (všetky pohoria) - všetko na jednom zá…

Karakoram Highway

16

09:41

okt

2014

Pakistan Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Sami na Karakoram Highway a marhulovica. Šinieme sa po znamej KKH ( Karakoram Highway) co je jedna z ciest ktoru by mal kazdy cestovatel prejst. Cesta zo…