1367 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (8)
Najnovšie Turistické tipy a zážitky
Dnes sa koná veľký summit krajín s najväčšou budúcnosťou (Brazília, Rusko, India, Čína, Juhoafrická republika). Pred pár týždňami som bol v Indii, v pondelok som doletel…
Pán Mukesh Ambani má majetok nad 100 miliárd dolárov. To je viac než všetci slovenskí milionári dokopy. Stretol som sa s ním na svadbe v hoteli Taj palace v Bombaji.…
Po tom, ako som osobne navštívil Dharavi, som sa rozhodol napísať pre vás tento príspevok z prvej ruky. India patrí do BRIC, do krajín, ktoré v najbližšom desaťročí čaká…
Gustavo Petro sa v nedeľu oficiálne stal prezidentom Kolumbie po tom, ako zvíťazil v júnových voľbách. Aj Kolumbia má po Peru, Čile, Hondurase či Venezuele lavicového…
Po prvý raz som vstúpil do Amazónskej džungle v januári 1999. Nebolo to v Brazílii, ale v Bolívii, a do džungle sme leteli z výšin La Pazu. Vyleteli sme zo zimy…
Jedna z mojich expedícií mieri tento rok do Somálska. Dnes, v nedeľu, tu prebiehajú voľby. Je zaujímavé, že o bud…
Japonsko konečne robí kroky smerom k opätovnému otvoreniu pre turistov v lete 2022. Premiér Fumio Kishida oznámil, že prísne…
Yoon Suk-yeol zložil dnes na ceremónii prísahu ako nový prezident Južnej Kórey.Yoon z hlavnej opozičnej Ľudovej strany porazil Lee Jae-myunga…
Najstaršia budova na našej planéte (bojuje s Gantija na Malte), najstaršia pamiatka na našej planéte a najstar&scaron…
Uruk je starším mestom než Ur a hrdí sa tým, že tu vzniklo písmo a literatúra. Epos o Gilgamešovi poch…
Neuveriteľne stará pamiatka sa nachádza v štáte Malta na ostrove Gozo. Lokálny sprievodca mi presvedčivo tvrdí, že ide o najstaršiu budovu sveta. V štáte Malta sa…
Civilizácia bola zložitou spoločnosťou z čias pred Krištofom Kolumbom, ktorá zahŕňala až 30 centier v dnešnej oblasti Caral v…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
Argentína, Brazília
viac → -
-
Nórsko - zlatý trojuholník
viac → -
Thajsko, Malajzia, Singapur
viac → -
-
Vietnam zo severu na juh
viac → -