1367 príspevkov

Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (8)

Najnovšie Turistické tipy a zážitky

BRICS – zmena v geopolitickom poriadku

23

10:39

jún

2022

Slovensko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Dnes sa koná veľký summit krajín s najväčšou budúcnosťou (Brazília, Rusko, India, Čína, Juhoafrická republika). Pred pár týždňami som bol v Indii, v pondelok som doletel…

Mukesh Ambani – najbohatší Ind vlastní najdrahší dom

21

11:02

jún

2022

India Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Pán Mukesh Ambani má majetok nad 100 miliárd dolárov. To je viac než všetci slovenskí milionári dokopy. Stretol som sa s ním na svadbe v hoteli Taj palace v Bombaji.…

Najväčší slum Indie - Dharavi

21

10:36

jún

2022

India Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Po tom, ako som osobne navštívil Dharavi, som sa rozhodol napísať pre vás tento príspevok z prvej ruky. India patrí do BRIC, do krajín, ktoré v najbližšom desaťročí čaká…

Gustavo Petro

20

18:33

jún

2022

Kolumbia Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Gustavo Petro sa v nedeľu oficiálne stal prezidentom Kolumbie po tom, ako zvíťazil v júnových voľbách. Aj Kolumbia má po Peru, Čile, Hondurase či Venezuele lavicového…

Najväčšia expedícia v Amazónii: krížom cez džungľu

19

07:40

máj

2022

Brazília Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Po prvý raz som vstúpil do Amazónskej džungle v januári 1999. Nebolo to v Brazílii, ale v Bolívii, a do džungle sme leteli z výšin La Pazu. Vyleteli sme zo zimy…

Prezident Somálska - Hassan Sheikh Mohamud

15

21:49

máj

2022

Somálsko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Jedna z mojich expedícií mieri tento rok do Somálska. Dnes, v nedeľu, tu prebiehajú voľby. Je zaujímavé, že o bud…

Japonsko covid - otvorenie

10

13:39

máj

2022

Japonsko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Japonsko konečne robí kroky smerom k opätovnému otvoreniu pre turistov v lete 2022. Premiér Fumio Kishida oznámil, že prísne…

Yoon Suk-yeol  - prezident Južnej Kórey

10

08:19

máj

2022

Južná Kórea Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Yoon Suk-yeol zložil dnes na ceremónii prísahu ako nový prezident Južnej Kórey.Yoon z hlavnej opozičnej Ľudovej strany porazil Lee Jae-myunga…

Gobekli Tepe - najstarší chrám

08

20:51

máj

2022

Turecko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Najstaršia budova na našej planéte (bojuje s Gantija na Malte), najstaršia pamiatka na našej planéte a najstar&scaron…

Uruk – vznik písma a literatúry

08

20:38

máj

2022

Irak Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Uruk je starším mestom než Ur a hrdí sa tým, že tu vzniklo písmo a literatúra. Epos o Gilgamešovi poch…

Ggantija (Malta) - najstaršia budova sveta

08

20:21

máj

2022

Malta Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Neuveriteľne stará pamiatka sa nachádza v štáte Malta na ostrove Gozo. Lokálny sprievodca mi presvedčivo tvrdí, že ide o najstaršiu budovu sveta. V štáte Malta sa…

Caral-Supe - Norte Chico - Sechin Bajo

08

20:00

máj

2022

Peru Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Civilizácia bola zložitou spoločnosťou z čias pred Krištofom Kolumbom, ktorá zahŕňala až 30 centier v dnešnej oblasti Caral v…