Sish Mahal - Dar z lásky

Sish Mahal - Dar z lásky

Sish Mahal, známy aj ako "Zrkadlový palác," je pokladom skrytým v historickej Pevnosti Amer v Jaipure, štáte Radžastán v Indii. Na tomto fascinujúcom mieste sa krása, romantika a legendy stretávajú a sú  opradené históriou.

Sish Mahal: Klenot v pevnosti Amer:

Sish Mahal je nádherný palác, ktorý nesie so sebou bohatú históriu a jedinečnú výzdobu. Jeho steny a stropy sú zdobené žiarivým sklom, ktoré sa stalo symbolom krásy a oddanosti.


Legenda hovorí, že maharádža Pratap Singh postavil Sish Mahal v 18. storočí pre svoju manželku, kráľovnú Maharani Kanchni, aby vyjadril svoju nekonečnú lásku k nej. Sklíčka, ktoré zdobia tento palác, boli vyrobené zo špeciálneho skla, ktoré sa do Indie dostalo z Európy cez obchodné cesty. To bolo vtedy veľmi vzácne a cenilo sa pre svoju schopnosť vytvoriť magické zrkadlenie. Kráľovná rada spávala pod holým nebom, ale jej status to nedovoľoval, tak jej maharadža postavil zrkadlovy palác, kde stačilo zapáliť jednu sviečku a lesk a žiara sa odrážali v tisíckach sklíčok. Tak mala pocit, že leží pod oblohou plnou hviez.

Historická krása pevnosti Amer

Sish Mahal sa nachádza v historickom komplexe Pevnosti Amer v Jaipure. Tento komplex slúžil ako dôležité sídlo maharádžov a dnes nás ohromuje svojou architektonickou nádherou a historickým významom. Poďte s BUBO a zavedieme vás do tejto impozantnej pevnosti a ukážeme vám, prečo Sish Mahal ostáva jej najkrajším klenotom.

Naša malá skupina milovníkov histórie toto miesto navštevuje ráno, keď je tam najväčší pokoj a svetlo sklíčok vynikne vo svojej plnej kráse v odraze ranného slnka a bez návalu turistov.

Sish Mahal v pevnosti Amer v Jaipure je miestom, kde sa krása stretáva s legendou a históriou lásky. Je to poklad, ktorý očaril návštevníkov z celého sveta. Ak sa vyberiete na cestu do Radžastánu, nezabudnite na návštevu Sish Mahal. Toto miesto je nepochybne jedným z tajomstiev, ktoré skrýva India a čaká na vaše objavovenie.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
B

Ázia   Amerika   Európa  

Taliansko, Peru, Mexiko, Jordánsko, India, Čína, Brazília


náročnosť

18 dní

Trvanie

13112 22224€
E

Ázia  

India


náročnosť

16 dní

Trvanie

4325
K

Ázia  

Nepál, India

05.07. → 20.07. +13 termínov

náročnosť

16 dní

Trvanie

2532 3895€
Najnebezpečnejšie zviera sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najnebezpečnejšie zviera sveta

Lev, tiger, žralok, byvol, hroch? Nie! Je to komár a všetci naši sprievodcovia v Afrike tento vtip poznajú. No pri toľkých mŕtvych - ročne je to…

Ľuboš Fellner 17 min. čítania
Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024 Prémiový blog

Prémiový blog Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024

Naša planéta je úžasným miestom, kde ešte stále môžete natrafiť na autentickú divokú prírodu aj s jej obyvateľmi - fascinujúcimi divými zvieratami…

Martin Karniš 48 min. čítania
Najkrvavejšie festivaly a rituály Prémiový blog

Prémiový blog Najkrvavejšie festivaly a rituály

Pozor! Tento blog obsahuje množstvo násilných scén a krvi. Ak máte slabší žalúdok a nechcete vnímať inakosť kultúr, prosím, nečítajte dalej. Ak vás…

Ľuboš Fellner 24 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: