Slovensko je medzi top 10 destináciami Lonely Planet

Slovensko je medzi top 10 destináciami Lonely Planet

Populárny cestovateľský magazín Lonely Planet vyhlásil 10 najlepších krajín sveta pre turizmus v roku 2025. Rebríček je plný prekvapení a do top 10 preniklo aj Slovensko. Naša krajina obsadila pekné 9. miesto.

Lonely Planet vyzdvihol možnosti outdoorových dobrodružstiev, ekoturizmus a viaceré prebiehajúce projekty obnovy v Bratislave a mimo nej. „Vžite sa do kultúrneho bohatstva a histórie Bratislavy, prejdite sa bukovými lesmi a poľnými lúkami, ktoré sa tiahnu po úbočiach Karpát, alebo naskočte na palubu Tatranskej elektrickej železnice,“ odporúča zanieteným cestovateľom.

Medzi slovenské highlighty zaradil brutalistickú architektúru Slovenského rozhlasu v Bratislave či Múzea SNP v Banskej Bystrici. Rovnako tak možnosti lyžovačky vo Vysokých Tatrách či návštevu Krásnohorskej jaskyne s najväčším stalagmitom v Európe. Graficky zase vyzdvihuje miesta ako Špania Dolina či Spišský hrad.

Na prvom mieste spomedzi odporúčaných destinácií je africký Kamerun. Lonely Planet pripomína, že budúci rok oslávi 65 rokov nezávislosti a vyzdvihuje nedotknuté pláže Kribi či rytmy miest Douala a Yaoundé. Rovnako tak možnosť safari plného goríl, mandrilov či slonov.

Druhé miesto patrí európskej Litve. Tretiu priečku obsadilo nádhernými plážami posiate oceánske Fidži a v rámci Ázie dominujú Laos a Kazachstan. Celý zoznam nájdete tu.

TOP 10 najlepších krajín na cestovanie podľa Lonely Planet na rok 2025:

  1. Kamerun
  2. Litva
  3. Fidži
  4. Laos
  5. Kazachstan
  6. Paraguaj
  7. Trinidad a Tobago
  8. Vanuatu
  9. Slovensko
  10. Arménsko


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Ázia  

Taiwan, Macao, Hongkong, Čína


náročnosť

18 dní

Trvanie

3343 4990€
K

Ázia  

Vietnam


náročnosť

12 dní

Trvanie

3147 3702€
K

Ázia  

Thajsko, Singapur, Malajzia


náročnosť

15 dní

Trvanie

3845
TOP 10: Najmladšie štáty sveta
Prémiový blog

Prémiový blog TOP 10: Najmladšie štáty sveta

Západná civilizácia a mnohí turisti zo všetkých kútov sveta sa naháňajú za tým naj. Ja nie som výnimkou. No čím som starší, tým sa viac zaujímam aj…

Ľuboš Fellner 23 min. čítania
Najhorší rok v mojom biznise
Prémiový blog

Prémiový blog Najhorší rok v mojom biznise

Ak sa práve nemáte dobre, ak vám niečo nevyšlo, ak vás škrie inflácia, nárast cien energií, vyššie úrokové sadzby, máte depresie... tak verte, že…

Ľuboš Fellner 29 min. čítania
TOP 10: Najunikátnejšie rieky sveta
Prémiový blog

Prémiový blog TOP 10: Najunikátnejšie rieky sveta

Pohľad na rieku je čímsi rudimentárnym. My ľudia máme radi výhľad na more, ale akosi podvedome chápeme, že rieka je život. Rieka, to je pitná voda.…

Ľuboš Fellner 27 min. čítania