Sviatok Diwali - Víťazstvo svetla

Sviatok Diwali - Víťazstvo svetla

Diwali, známe tiež ako Festival svetla, je bezpochyby jedným z najkrajších a najvýznamnejších hinduistických sviatkov oslavovaných na celom svete. Jeho podstatou je symbolika víťazstva svetla nad tmou a dobra nad zlom, čo vytvára atmosféru radosti, šťastia a pozitívnej energie.

Význam:
Diwali v sebe nesie hlboký symbolizmus, ktorý oslavuje svetlo ako metaforu víťazstva dobra nad zlom. Každý rozsvietený diya (olejová lampa) a každý výbuch ohňostroja značí triumf svetla nad temnotou.

Sviatočné Obrady:
Rituály spojené s Diwali prinašajú do života úžasnú pestrosť. Čistenie domov na prvý deň symbolizuje prípravu na príchod bohyne Lakshmi, ktorá prináša blahobyt a hojnosť. Druhý deň je plný svetelných dekorácií, čím vytvára pôsobivý vizuálny prejav.

Tradičné Oslavy a Jedlo:
Diwali prináša radostné oslavy spojené s rodinnými zhromaždeniami a výmenou darčekov. Tradičné jedlá obohacujú oslavy rozmanitosťou chutí a vôní, zatiaľ čo výmena darčekov vyjadruje lásku a starostlivosť.

Jednota:

Jedinečnosť Diwali spočíva v tom, že nie je obmedzené len na hinduistov. Oslavy siahajú za hranice náboženských hraníc, zdôrazňujúc univerzálnu jednotu a spoločný zážitok radosti.

Ohňostroje a Vizuálna Pôsobivosť:


Vrcholom Diwali sú ohňostroje, ktoré vytvárajú ohromujúci vizuálny zážitok. Farby explózií v noci zdôrazňujú radostné oslavy a atmosféru eufórie.

Dielo Sviatočnej Jedinečnosti:


Diwali nie je len sviatkom, ale aj dielom, ktoré spája komunity rôznych kultúr a náboženstiev do jedného zážitku. Toto dielo sviatočnej jednoty posilňuje puto medzi ľuďmi.


Diwali nie je len oslavou bohatstva, ale aj času, kedy svetlo lámp a ohňostroje vytvárajú pôsobivý obraz radosti a jednoty. Je to obdobie, ktoré podporuje pozitívne myslenie, lásku a spoločný pocit šťastia. 

Prajeme šťastne a krasne Diwali zo zájazdu v Indii. 


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
B

Ázia   Amerika   Európa  

Taliansko, Peru, Mexiko, Jordánsko, India, Čína, Brazília


náročnosť

18 dní

Trvanie

13112 22224€
E

Ázia  

India


náročnosť

16 dní

Trvanie

3887 4859€
K

Ázia  

Nepál, India

17.05. → 01.06. +14 termínov

náročnosť

16 dní

Trvanie

2911 4479€
Najnebezpečnejšie zviera sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najnebezpečnejšie zviera sveta

Lev, tiger, žralok, byvol, hroch? Nie! Je to komár a všetci naši sprievodcovia v Afrike tento vtip poznajú. No pri toľkých mŕtvych - ročne je to…

Ľuboš Fellner 17 min. čítania
Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024 Prémiový blog

Prémiový blog Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024

Naša planéta je úžasným miestom, kde ešte stále môžete natrafiť na autentickú divokú prírodu aj s jej obyvateľmi - fascinujúcimi divými zvieratami…

Martin Karniš 48 min. čítania
Najkrvavejšie festivaly a rituály Prémiový blog

Prémiový blog Najkrvavejšie festivaly a rituály

Pozor! Tento blog obsahuje množstvo násilných scén a krvi. Ak máte slabší žalúdok a nechcete vnímať inakosť kultúr, prosím, nečítajte dalej. Ak vás…

Ľuboš Fellner 24 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: