Takamaka winery - víno z Maurícia, ktoré je iné než všetko čo ste doteraz pili

Takamaka winery - víno z Maurícia, ktoré je iné než všetko čo ste doteraz pili Unikátne vinárstvo

Maurícius je známy čajom, trstinovým cukrom, rumom a málokto pozná víno z Maurícia. Skutočná chuťovka. Vinárstvo Takamaka nemá vinice, nemá chateau a dokonca ani nemá hrozno. Všetko víno dorábajú z ovocia liči. Klasickému viniču sa tu veľmi nedarí a tak prišli s originálnou myšlienkou. Liči. Liči je pôvodom z Číny, kde sa pestuje už viac ako štyri tisíc rokov a bolo  považované za najjemnejšie ovocie Nebeskej ríše. Niekedy sa tiež označuje ako „čínska čerešňa“. Tradične ju cisár ponúkal ako darček. Je to ovocie Litchi chinensis, tropického stromu vysokého 5 až 10 m (a niekedy aj viac ako 15 m). Liči je šťavnaté s intenzívnou vôňou ruže a muškátu. Jeho priesvitná a mäkká buničina, ktorá obklopuje kôstku, je v zrelosti chránená kôrou červenej farby. Toto guľovité ovocie váži v priemere 24 g. Je bohaté na sacharidy, minerály a vitamíny B a C prispieva k všeobecnej pohode. A pohoda je aj vo víne. Tradiční vinári možno hneď ohrdnú nosom, že ako si to vôbec vánom dovoľujú nazvať. Platí tu ale odveké, najprv ochutnaj  a potom pindaj. Malá vinárnička ponúka ochutnávku a nakuknete aj do zákulia výroby.  Majster vinár Alex Oxenham, produkuje štyri druhy vína. Aquarel-Toto biele, suché víno lič vás prekvapí svojou sviežosťou a ovocnosťou, s tónmi tropického ovocia, citrusov a bielych kvetov. Na podnebí vláčny a zamatový s dlhou, peknou sviežou kyslosťou. Kvasil pri nízkych teplotách, aby si zachoval svoju eleganciu a sviežosť. Podávame medzi 9 a 10 ° C pre perfektný aperitív alebo ako prílohu so šalátmi, kozím syrom, grilovanými rybami, morskými plodmi a kari.Apérichy-Toto ružové víno je vláčne, okrúhle a jemné s lososovou farbou. Poskytuje dokonalú rovnováhu s tónmi zrelého ovocia, jahôd, čerešní a ružových lístkov. Okrúhly a trvalý záver.Podáva sa medzi 9 až 10 ° C ako aperitív a skvele doplní šaláty, hydinu, cestoviny, morské plody alebo kuracie mäso tandoori. Eclipse-Zvodné sladké víno, v ktorom sú okvetné lístky ruží, marhule, broskyne a muškátu dokonale zmiešané s tónmi bielych kvetov. Chuť je guľatá, mäkká, elegantne vyvážená s príjemnou kyselinkou. Toto silné víno sa bude harmonicky spájať s foie gras, syrom, korenenými jedlami a dezertmi. Podávajte medzi 10 - 12 ° C, aby ste si mohli naplno vychutnať jeho potenciál. Icône-Sladké víno s prekvapivou silou a množstvom chutí. Tu je prezreté a kandizované ovocies drevenými tónmi. Hladké a príjemné víno. Podávajte medzi 10 a 12 ° C. Dokonale sa spája s foie gras, silnými syrmi a dezertmi. Tanara-Elegantné a rafinované suché víno s ostrou, sviežou kyselinkou ponúka príchuť marhule, citrusov a vanilky. Jeho jemné víno vhodné k rybám a morský plodom.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Afrika  

Réunion (FRA), Seychelské ostrovy, Maurícius

19.11. → 29.11.

náročnosť

11 dní

Trvanie

4059
K

Afrika  

Réunion (FRA), Seychelské ostrovy, Maurícius, Madagaskar


náročnosť

14 dní

Trvanie

6021 6690€
K

Seychelské ostrovy, Maurícius


náročnosť

12 dní

Trvanie

5016
TOP 20: Najkrajšie pláže sveta
Prémiový blog

Prémiový blog TOP 20: Najkrajšie pláže sveta

Chodím po svete tridsať rokov, aby som našiel tú najkrajšiu pláž na planéte. Za ten čas som natrafil na pláže opustené a romantické, plné života a…

Ľuboš Fellner 18 min. čítania
Makaronézia vs. Mikronézia vs. Maskarény
Prémiový blog

Prémiový blog Makaronézia vs. Mikronézia vs. Maskarény

Tri málo známe ostrovné geografické pojmy. Mikronézia leží na severe Tichého oceánu, Makaronézia v Atlantiku a Maskarény na juhu Indického oceánu.…

Ľuboš Fellner 17 min. čítania
Maurícius - brána k luxusnej dovolenke
Prémiový blog

Prémiový blog Maurícius - brána k luxusnej dovolenke

Boh najprv stvoril Maurícius a potom urobil kópiu, ktorú nazval nebom, tvrdil Mark Twain. Ako si vybrať na Maurítiu najlepšiu pláž a najlepší hotel…

Ľuboš Fellner 10 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: