Maurícius je známy čajom, trstinovým cukrom, rumom a málokto pozná víno z Maurícia. Skutočná chuťovka. Vinárstvo Takamaka nemá vinice, nemá chateau a dokonca ani nemá hrozno. Všetko víno dorábajú z ovocia liči. Klasickému viniču sa tu veľmi nedarí a tak prišli s originálnou myšlienkou. Liči. Liči je pôvodom z Číny, kde sa pestuje už viac ako štyri tisíc rokov a bolo považované za najjemnejšie ovocie Nebeskej ríše. Niekedy sa tiež označuje ako „čínska čerešňa“. Tradične ju cisár ponúkal ako darček. Je to ovocie Litchi chinensis, tropického stromu vysokého 5 až 10 m (a niekedy aj viac ako 15 m). Liči je šťavnaté s intenzívnou vôňou ruže a muškátu. Jeho priesvitná a mäkká buničina, ktorá obklopuje kôstku, je v zrelosti chránená kôrou červenej farby. Toto guľovité ovocie váži v priemere 24 g. Je bohaté na sacharidy, minerály a vitamíny B a C prispieva k všeobecnej pohode. A pohoda je aj vo víne. Tradiční vinári možno hneď ohrdnú nosom, že ako si to vôbec vánom dovoľujú nazvať. Platí tu ale odveké, najprv ochutnaj a potom pindaj. Malá vinárnička ponúka ochutnávku a nakuknete aj do zákulia výroby. Majster vinár Alex Oxenham, produkuje štyri druhy vína. Aquarel-Toto biele, suché víno lič vás prekvapí svojou sviežosťou a ovocnosťou, s tónmi tropického ovocia, citrusov a bielych kvetov. Na podnebí vláčny a zamatový s dlhou, peknou sviežou kyslosťou. Kvasil pri nízkych teplotách, aby si zachoval svoju eleganciu a sviežosť. Podávame medzi 9 a 10 ° C pre perfektný aperitív alebo ako prílohu so šalátmi, kozím syrom, grilovanými rybami, morskými plodmi a kari.Apérichy-Toto ružové víno je vláčne, okrúhle a jemné s lososovou farbou. Poskytuje dokonalú rovnováhu s tónmi zrelého ovocia, jahôd, čerešní a ružových lístkov. Okrúhly a trvalý záver.Podáva sa medzi 9 až 10 ° C ako aperitív a skvele doplní šaláty, hydinu, cestoviny, morské plody alebo kuracie mäso tandoori. Eclipse-Zvodné sladké víno, v ktorom sú okvetné lístky ruží, marhule, broskyne a muškátu dokonale zmiešané s tónmi bielych kvetov. Chuť je guľatá, mäkká, elegantne vyvážená s príjemnou kyselinkou. Toto silné víno sa bude harmonicky spájať s foie gras, syrom, korenenými jedlami a dezertmi. Podávajte medzi 10 - 12 ° C, aby ste si mohli naplno vychutnať jeho potenciál. Icône-Sladké víno s prekvapivou silou a množstvom chutí. Tu je prezreté a kandizované ovocies drevenými tónmi. Hladké a príjemné víno. Podávajte medzi 10 a 12 ° C. Dokonale sa spája s foie gras, silnými syrmi a dezertmi. Tanara-Elegantné a rafinované suché víno s ostrou, sviežou kyselinkou ponúka príchuť marhule, citrusov a vanilky. Jeho jemné víno vhodné k rybám a morský plodom.
Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
Tipy a zážitky - Maurícius
- Tradícia pestovania čaju na Mauríciu - Bois Chéri
- Maurícius - podmienky vstupu
- Zažili sme veľký hinduistický festival v Afrike! Jedinečné Ganga Talao
- Sedem farieb zeme - Chamarel, Maurícius
- Maurícius, brána k luxusnej dovolenke - tipy a triky
- Najlepší hotel na Mauríciu: Constance Le Prince
- Constance Belle Mare Plage - dokonalý 5* luxus za skvelú cenu
- La Vanille nature park - vták dodo a korytnačky Aldabra
- Golf na Mauríciu - Constance Belle Mare - The Links a Legend
- Pamplemousses - najstaršia botanická záhrada južnej hemisféry
- Mangal Mahadev - najvyššia socha Maurícia