Thajská verzia Rómea a Júlie

Thajská verzia Rómea a Júlie

"Ó Rómeo, Rómeo, prečo si len Rómeo?" Slávny verš z klasiky od Shakespeara.

Počuli ste už o klasickom thajskom príbehu o hviezdnych milencoch? Môže to byť najslávnejší príbeh v kráľovstve, pretože bol mnohokrát rozprávaný prostredníctvom miestnych televíznych drám.

Bol raz jeden chudobný a mladý pár menom Kwan a Riam, ktorý žil na vidieku v Bangkoku. Sľúbili si, že sa budú milovať až do posledného dychu.

Jedného dňa ich dedinu navštívi bohatá rodina a uvidí Riam, ktorá sa veľmi podobala na ich zosnulú dcéru. Rozhodli sa ju adoptovať a priviezli si ju späť domov. Prešli 3 roky a Kwan začína pochybovať o Riaminom sľube. Prispôsobená svojmu novému životu, Riam medzitým rozkvitla v krásnu mladú ženu, o ktorú sa uchádzal bohatý nápadník.

Medzitým sa Riam musela vrátiť do svojej dediny, pretože jej matka ochorela. Kwan a Riam tak boli znovu zjednotení. Bohatý muž však nasledoval Riam, čo viedlo k osudovej bitke medzi dvoma mužmi. Bohatý muž Kwana nanešťastie smrteľne postrelil. A Riam, odhodlaná dodržať svoj sľub, si sama siahla na život.

Napriek tomu, že išlo o román, tento milostný príbeh sa dotkol sŕdc mnohých Thajcov. V Bang Kapi, kde sa v príbehu nachádza ich dedina, bola postavená svätyňa zasvätená Kwanovi a Riam. Ľudia sa hrnú do svätyne, aby sa modlili za večnú lásku, ktorú môžu priniesť Kwan a Riam.

Okrem toho môžete hneď vedľa svätyne navštíviť aj plávajúci trh Kwan-Riam, kde nájdete nostalgické jedlo, dezerty a predmety odrážajúce život pri thajskom kanáli v 40. rokoch 20. storočia.

S BUBO sa môžete dozvedieť viac o Thajsku a jeho tradíciách, napríklad počas poznávacieho zájazdu Thajsko, Malajzia, Singapur.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Ázia  

Thajsko, Singapur, Malajzia


náročnosť

15 dní

Trvanie

2134 3185€
K

Ázia  

Thajsko, Singapur


náročnosť

15 dní

Trvanie

4582
K

Ázia  

Thajsko, Singapur, Malajzia


náročnosť

15 dní

Trvanie

3812
KVÍZ: Zodpovedzte správne tieto otázky o Thajsku Blog

Blog KVÍZ: Zodpovedzte správne tieto otázky o Thajsku

Poznáte Thajsko? Viete, kde hľadať najväčšiu sochu zlatého Budhu, akou menou sa platí v krajine či kedy sa tu oslavuje exotický nový rok? Thajsko…

Viktor Háber 11 min. čítania
Poklady Siamu – prehliadka thajskej Ayutthaye Ayutthaya

Ayutthaya Poklady Siamu – prehliadka thajskej Ayutthaye

Legendárne a mocné kráľovstvo Ayutthaya vás očarí svojou históriou a mysticizmom. Stúpy ukrývajúce relikvie, ležiaci Budha, hlava Budhu v kmeni,…

Adam Záhorský 9 min. čítania
Bangkok - mesto tisícov Budhov a hriechu... Bangkok

Bangkok Bangkok - mesto tisícov Budhov a hriechu...

Mesto, ktoré sa nedá pomýliť so žiadnou inou ázijskou metropolou. Thajský budhizmus, thajský box, thajská masáž, thajská kuchyňa i jej úžasná…

Katarína Pivovarníková 15 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: