Zakázané mesto Lablae

Zakázané mesto Lablae

Táto stará miestna legenda pochádza z okresu Lablae v Uttaradite, severnej provincii Thajska.

Hovorí sa, že dedinčan sa vybral na poľovačku do hôr, kde náhodou objavil malú, ale bohatú dedinu. Rozhodol sa tam usadiť po tom, čo sa zamiloval do miestnej ženy. Dokonca mali spolu aj dieťa.

Jedného dňa jeho dieťa neprestajne plakalo za svojou matkou, keď bola preč z domu. Muž teda bábätku klamal a povedal mu, že už je vlastne doma, len aby utíšil jeho slzy. V tom istom momente však všetci v dedine magicky vedeli, že zaklamal, a vyhnali ho kvôli jeho previneniu z dediny. V obci bolo totiž zakázané klamať za akýchkoľvek okolností.

Keď sa muž vrátil do svojej dediny, ľudia boli šokovaní, keď ho videli vychudnutého len po dni lovu v džungli. Muž bol zmätený. O niekoľko dní neskôr sa pokúsil dokázať, že sa nezbláznil tým, že priviedol svojich dedinčanov tam, kde objavil tajomnú dedinu, ale nebolo tam nič iné ako stromy. Zatiaľ čo mnohí veria, že objavil mýtickú krajinu, iní si myslia, že vstúpil do inej dimenzie.

Aj keď nie je možné potvrdiť, či existuje táto iná dimenzia alebo mýtický svet, predpokladá sa, že tento príbeh je len miestnym folklórom, ktorý bol vytvorený s cieľom naučiť mladých byť vždy úprimní k ostatným, alebo riskovať, že budú opovrhovaní ako vyvrheli spoločnosti.

No je len jediný spôsob ako zistiť, či Lablae skrýva mýtickú dedinu alebo nie...

S BUBO sa môžete dozvedieť viac o Thajsku a jeho tradíciách, napríklad počas poznávacieho zájazdu Thajsko, Malajzia, Singapur.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Ázia  

Thajsko, Singapur, Malajzia


náročnosť

15 dní

Trvanie

3789
K

Ázia  

Thajsko, Singapur, Malajzia


náročnosť

15 dní

Trvanie

4100
K

Ázia  

Thajsko


náročnosť

12 dní

Trvanie

2933
Exotické tipy - ako si vybrať ideálnu dovolenku Blog

Blog Exotické tipy - ako si vybrať ideálnu dovolenku

Práve teraz nastal čas vybrať si najlepšiu dovolenku v teplej exotike. BUBO vás prevedie po všetkých krajinách sveta od severného pólu k južnému, a…

Viktor Háber 9 min. čítania
Bangkok - mesto tisícov Budhov a hriechu... Bangkok

Bangkok Bangkok - mesto tisícov Budhov a hriechu...

Mesto, ktoré sa nedá pomýliť so žiadnou inou ázijskou metropolou. Thajský budhizmus, thajský box, thajská masáž, thajská kuchyňa i jej úžasná…

Katarína Pivovarníková 14 min. čítania
Ostrovy Phi Phi - perly Thajska Phi Phi

Phi Phi Ostrovy Phi Phi - perly Thajska

Ostrovy, ktoré do začiatku 20. storočia nepoznal takmer nikto, dnes patria medzi celosvetovo najznámejšie tropické ostrovy. Thajsko má približne 1…

Marek Melúch 16 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: