Centre Bell - štadión Montrealu Canadiens

Centre Bell - štadión Montrealu Canadiens

Zápasy hokejového tímu NHL Montreal Canadiens sa odohrávajú na štadióne Bell Centre. Ide o viacúčelovú halu v meste Montreal, ktorý je s 24 titulmi najúspešnejším tímom histórie profiligy. V tejto hale hráva svoje duely od roku 1996, kedy vznikla pod názvom Center Molson. Dovtedy bol domácim stánkom tohto tímu Montreal Forum.

Štadión Bell Centre je vo vlastníctve rodiny Molson cez tímovú vlastnícku skupinu Groupe CH. V rámci hokejových zápasov disponuje 21 105 miestami na sedenie, vďaka čomu je najväčším hokejovým štadiónom na svete. Je to tiež jedna z najrušnejších arén na svete a zvyčajne má najvyššiu návštevnosť zo všetkých arén v Kanade. Okrem hokejových zápasov sa tu však konajú aj koncerty a basketbalové duely či iné podujatia.

Výstavba štadióna sa začala na mieste 22. júna 1993 - cca dva týždne po tom, čo Canadiens porazili Los Angeles Kings na Forume. Vtedy získali svoj zatiaľ posledný - 24. Stanleyho pohár. Bell Centre sa nachádza v centre Montrealu vo štvrti Ville-Marie, blízko rohu Avenue des Canadiens-de-Montréal a ulice De la Montagne. Terminál prímestskej železnice Lucien L'Allier, ku ktorému je pripojený, je hneď vedľa na tomto rohu.

Na rozdiel od väčšiny severoamerických arén, ktoré vo všeobecnosti navrhol Populous a jeho predchodcovia, Bell Center navrhlo miestne konzorcium a má mnoho jedinečných dizajnových prvkov. Tribúny sú strmo naklonené, aby sa zlepšila viditeľnosť ľadovej plochy. Umyvárne na úrovni 100 sú centralizované na špecifickej nižšej úrovni umiestnenej na každom konci. Bell Centre má tri vrstvy - Spodnú časť 100, bežne označovanú ako „červení“, keďže tieto sedadlá sú zafarbené červenou farbou, Sekciu 200, ktorá sa nachádza medzi dvoma poschodiami súkromných a firemných boxov, známa ako „Club Desjardins“ (ktorá ponúka prémiové vybavenie, ako sú väčšie sedadlá a bezplatné jedlo a nealkoholické nápoje), a horné Sekcie 300 – 400.

Sekcie 300 – 400 sú rozdelené do troch zón podľa farby sedadiel: biele rady sekcií AA–FF, sivé rady sekcií A–D a modrá sekcia s označením „400“ a pozostávajúca z radov A–D. Konce sekcie 400 sa ďalej delia na dve ďalšie skupiny. Nájdete tu aj tzv. Hall of Fame a nazrieť tu môžete aj do histórie Montrealu, ktorého dres si obliekli viaceré hviezdy. O dôvod viac absolvovať zájazd do Kanady. Zaradíte štadión medzi TOP 10 Montrealu?


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
E

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

12 dní

Trvanie

4800
K

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

7 dní

Trvanie

2433 2703€
K

Amerika  

Kanada


náročnosť

13 dní

Trvanie

4039 4590€
Najnebezpečnejšie zviera sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najnebezpečnejšie zviera sveta

Lev, tiger, žralok, byvol, hroch? Nie! Je to komár a všetci naši sprievodcovia v Afrike tento vtip poznajú. No pri toľkých mŕtvych - ročne je to…

Ľuboš Fellner 17 min. čítania
Roald Amundsen - cestovateľ, objaviteľ Prémiový blog

Prémiový blog Roald Amundsen - cestovateľ, objaviteľ

Prvý na južnom póle a zrejme aj prvý na tom severnom. Keďže som sa bezmála narodil ako Nór, mám k Amundsenovi úzky vzťah a tento blog píšem od…

Ľuboš Fellner 32 min. čítania
Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024 Prémiový blog

Prémiový blog Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024

Naša planéta je úžasným miestom, kde ešte stále môžete natrafiť na autentickú divokú prírodu aj s jej obyvateľmi - fascinujúcimi divými zvieratami…

Martin Karniš 48 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: