Giacomo Casanova

Giacomo Casanova Milovník z Benátok

Giacomo Casanova - kontroverzná a škandalózna postava histórie. Pravdou však je, že sláve sa teší aj storočia po svojej smrti. Muž lásky a rodák z Benátok, ktoré je zase mestom lásky a jedným z najkrajších miest sveta na zásnuby. Casanova je dnes synonymom zvodnosti a šarmu, nie nadarmo sa hovorí "ty si taký Casanova" chlapom, ktorí striedajú ženy ako ponožky. Poďme však po poriadku.

Casanova sa narodil v roku 1725 v rodine benátskych divadelných hercov. V tom čase mal hudobník Antonio Vivaldi 47 rokov. Študoval na univerzite v Padove a preukázal rýchly dôvtip a zvedavosť. Mal výborné výsledky a vyštudoval právo. Mohol vstúpiť aj do vysokých radov benátskej spoločnosti, Casanovova vášeň pre hazardné hry a pre ženy viedla k sérii škandálov. Dvakrát ho z Benátok vyhnali a navždy zmenil obraz mesta.

Casanova bol nesmierne inteligentný a intelektuálne založený človek. Spochybňoval prísne náboženské dogmy a hľadal otvorenejšiu spoločnosť. Bol tiež podnikavý a rád písal básne a knihy. Napísal aj autobiografické diela (Príbeh môjho života) opisujúce jeho slávny útek z väzenia Dóžovho paláca. Rovnako sa podelil aj o svoje milostné dobrodružstvá. Jeho knihy sú dodnes formou sociologického pohľadu na Benátky v 18. storočí. Benátsky rodák bol dokonca aj špiónom.

Prečo sa mu tak darilo u žien? Najmä vďaka šarmu, dôvtipu a inteligencii, ktorú používal na zvádzanie niektorých z najkrajších a najmocnejších žien svojej doby. Hovoril tiež plynule niekoľkými jazykmi, cestoval po Európe a mal široké spektrum záujmov. Mal vášeň aj pre filozofiu a vedu.

Nepochybne je Giacomo Casanova je fascinujúca historická postava známa svojimi legendárnymi romantickými eskapádami a muž mnohých talentov. Jeho odkaz je pre viacerých mužov inšpiratívny a fascinujúci. Jeho príbeh je jeden z mnohých, ktoré rozprávajú Benátky.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
B

Ázia   Amerika   Európa  

Taliansko, Peru, Mexiko, Jordánsko, India, Čína, Brazília


náročnosť

18 dní

Trvanie

12668 22224€
K

Európa  

Vatikán, Taliansko


náročnosť

7 dní

Trvanie

1802 2120€
Krištof Kolumbus – z hrdinu zločinec Prémiový blog

Prémiový blog Krištof Kolumbus – z hrdinu zločinec

Krištofa Kolumba pozná každý, moreplavec, ktorý objavil pre nás Ameriku – Nový svet. Predkolumbovská Amerika je terminus technicus podobne ako…

Ľuboš Fellner 32 min. čítania
Benátky - verte mi, budete sa chcieť stratiť! Benátky

Benátky Benátky - verte mi, budete sa chcieť stratiť!

Pri sťahovaní národov ušli obyvatelia na severe Apeninského polostrova pred barbarskými kmeňmi do močiarov, v ktorých si začali stavať domy na…

Ľuboš Fellner 39 min. čítania
Rím pre pokročilých Rím

Rím Rím pre pokročilých

Už ste v Ríme boli, ale vraciate sa sem viac než desiaty raz tak ako ja. Prebrázdili ste Rím sami, s audioguidom, so sprievodkyňou, pozreli ste si…

Ľuboš Fellner 40 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: