Jedná sa o druh ryby, ktorá sa hojne vyskytuje práve v Tichom oceáne a už o dávnych čias býva súčasťou kuchárskych receptov na Marshallových ostrovoch. Jedáva sa tak často, že už ju považujú za akési národné jedlo ostrovov. Čerstvo chytená rybka sa okorení a zabalí do banánových listov a opečie. Banánové listy zabezpečia to, že si ryba uchová svoju vôňu aj bohatú chuť. BUBO Vám k tomu odporúča ako prílohu ryžové guličky známe pod názvom chukuchuk, sladké zemiaky a svieži šalát. Chukuchuk sú veľké asi ako golfové loptičky a sú vyrobené z ryže a kokosu.
Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
Tipy a zážitky - Marshallove ostrovy
- Orieškový koláč z Marshallových ostrovov
- Deň na privátnom ostrove Eneko
- Šnorchlovanie na Marshallových ostrovoch
- Život na Marshallových ostrovoch
- Intenzívny deň na Marshallových ostrovoch
- Rybačka v Tichom oceáne
- Gospel Day, Marshallové ostrovy
- Komu patrili Marshallove ostrovy?
- Úžasné Marshallove ostrovy
- 5* mikrorezort Bikendrik Island
- Pokusné atómové výbuchy na Marshallových ostrovoch
- Nadmerný rybolov- Overfishing
- Špina v Tichom oceáne – Garbage Patch
- Ekologická katastrofa v Tichom oceáne - Rajský paradox