Horúce pramene Caldeira Velha na Sao Miguel

Horúce pramene Caldeira Velha na Sao Miguel

Pri návšteve ostrova Sao Miguel na Azorských ostrovoch je jednou z nevyhnutných aktivít návšteva miestneho termálneho kúpaliska. Jednou z najlepších možností na výber sú horúce pramene Caldeira Velha nachádzajúce sa v strede ostrova.

Caldeira Velha je prírodná pamiatka pozostávajúca z horúcich prameňov, krátkeho náučného chodníka a informačného centra, nachádzajúca sa na obvode sopky Fogo. Vďaka železitej vode tečúcej zhora môže Caldeira Velha ponúknuť 3 teplé umelo vytvorené termálne bazény a jeden bazén s prírodným vodopádom.

Interpretačné centrum, ktoré je súčasťou náučného chodníka ponúka návštevníkom možnosť dozvedieť sa viac o sopečnom pôvode Azorských ostrovov. Poskytuje údaje o veľkej biodiverzite, ktorú táto oblasť ponúka a rovnako aj informácie o ekológii a ochrane prírody. Počas vašej návštevy sa môžete rozhodnúť len pre návštevu Environmentálneho interpretačného centra a krátkeho pešieho chodníka po Caldeira Velha alebo sa môžete rozhodnúť aj okúpať sa v jednom alebo viacerých termálnych bazénoch s horúcimi prameňmi.

Aj keď enviromentálne centrum je naozaj zaujímavé, my v BUBO rozhodne odporúčame nevynechať túto jedinečnú príležitosť a vziať si so sebou aj plavky. Preto si ideme užiť termálne bazény hneď ráno, aby sme sa vyhli davom ľudí. Keďže v bazénoch je priestor obmedzený (počas COVID-u je presne stanovený aj počet ľudí na daný bazén), najmä cez poludnie a skoré popoludnie sa môžu zdať preplnené a do istej miery nie až tak príjemné. Ak prídete skoro ráno, nebudete sa musieť báť, že budete v bazénoch natlačení. Namiesto toho si môžete užiť čas v pokoji horúcich prameňov a všetky odtiene zelenej okolitej prírody.

K dispozícii sú prezliekacie kabínky, aj toalety. Ak sa chystáte kúpať do horúcich prameňov, nezabudnite si priniesť plavky, ktoré ste ochotní zašpiniť. Železitá voda môže znehodnotiť plavky najmä svetlých farebných odtieňov.

Caldeira Velha sa nachádza 25 minút od hlavného mesta Ponta Delgada a môže byť perfektnou zastávkou k mnohým ďalším atrakciám v okolí. Nachádza sa hneď vedľa diaľnice EN5-2A, na tej istej ceste nájdete napríklad aj Salto do Cabrito a Lagoa do Fogo.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Európa  

Azorské ostrovy (POR), Portugalsko


náročnosť

8 dní

Trvanie

2665
K

Azorské ostrovy (POR), Madeira (POR), Portugalsko


náročnosť

9 dní

Trvanie

2865
K

Európa  

Azorské ostrovy (POR), Madeira (POR), Portugalsko


náročnosť

9 dní

Trvanie

3151
Makaronézia vs. Mikronézia vs. Maskarény Prémiový blog

Prémiový blog Makaronézia vs. Mikronézia vs. Maskarény

Tri málo známe ostrovné geografické pojmy. Mikronézia leží na severe Tichého oceánu, Makaronézia v Atlantiku a Maskarény na juhu Indického oceánu.…

Ľuboš Fellner 17 min. čítania
Výstup na najvyšší vrch Stredoatlantického chrbátu Prémiový blog

Prémiový blog Výstup na najvyšší vrch Stredoatlantického chrbátu

Sopku Pico zdolalo minimum Slovákov. Nie preto, že by to nedali, no preto že nevedeli, že sem majú ísť. Ide o unikátny európsky trekking, turistiku…

Ľuboš Fellner 14 min. čítania
São Miguel - najväčší z Azorských ostrovov Sao Miguel

Sao Miguel São Miguel - najväčší z Azorských ostrovov

Najväčší ostrov spomedzi Azorských ostrovov, ostrov, kam s veľkou pravdepodobnosťou doletíte ako na prvý. Ostrov, ktorý má najprepracovanejšie…

Ľuboš Fellner 25 min. čítania

Viac informácií o krajine: