Najlepšia kaviareň v malajskom Georgetowne

Najlepšia kaviareň v malajskom Georgetowne Kopi Loewak

Pri našich prehliadkach malajským Goergetownom, nemôžeme vynechať najlepšiu kaviareň v meste, ktorá sa nachádza v srdci arménskej uličky. Uprostred koloniálneho centra mesta, patriaceho pod UNESCO, sa nachádza Kopi Loewak, miesto, kde vám pripravia jednu z najdrahších káv na svete, cibetkovú kávu. A to my v BUBO nemôžeme vynechať.


Cibetka je kunovitá šelma, žijúca v horských oblastiach Jávy, Bali, Indonézie, Malajzie či Indonézie. Ide o všežravca, ktorý sa živí prevažne bobuľami a ovocím, ale aj hmyzom a malými hlodavcami. Je aktívna hlavne v noci a dospelí jedinec môže vážiť okolo 4 kilogramov.


Vďaka holandským kolonizátorom, dostala cibetka do svojho jedálnička nový typ plodov, a to plody kávovníka. Po tom, čo ich zožerie, prejdú plody jej tráviacim traktom, pričom sa nich perfektné odstráni dužina a zostanú iba kávové zrná, ktoré následne v tele zvieraťa jemne fermentujú a následne sú vylúčené. Naviac, je cibetka je vyberavá a vyberá si takmer výlučne len plody, ktoré sú perfektne zrelé, čo zaručí, že jej telo opustia iba tie najlepšie kávové zrná. Následne sa zrná očistia a opražia do dokonalosti. 


Takáto káva sa pýši svojou intenzívnou vôňou a jemnou chuťou, pripomínajúcu čokoládu alebo karamel, s jemnými tónmi slivky. My v BUBO však vieme, že bez správnej prípravy by to nešlo, a preto používa Kopi Loewak prvotriedne vákuové kávovary, posúvajúce finálny produkt ešte o úroveň vyššie. Kávu si môžete vychutnať ešte za horúca alebo si dať takú, ktorá bola pripravená na studeno.


Avšak, takáto káva neprichádza lacno. Veď predsa cena jedného kilogramu môže presahovať aj 100€. Jednu šálku si tu vychutnáte za cenu 38 až 50 ringgitov, čo je zhruba 7 až 1O€.  Takáto cena je opodstatnená, pretože Kopi Loewak využíva kávu z etického zdroja, teda cibetky nie sú strčené v klietkach a nútené požierať kávové plody. Ide o divoké zvieratá, ktoré sa nimi prirodzene živia a zberači následne po plantážach zbierajú ich výkaly obsahujúce vzácne zrná. Preto si svoju kávu môžete vychutnať bez výčitiek svedomia.


Kaviareň je situovaná v tradičnom obchodnom domčeku, pričom jej interiér je zdobený rôznymi druhmi prístrojov na prípravu kávu, od historických, až po tie moderné. Čo dodáva kaviarni pocit jedinečnosti.


Túto kaviareň budete mať možnosť navštíviť počas nášho zájazdu Thajsko, Malajzia, Singapur.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Ázia  

Thajsko, Singapur, Malajzia


náročnosť

15 dní

Trvanie

2134 3185€
K

Ázia  

Thajsko, Singapur, Malajzia


náročnosť

15 dní

Trvanie

3812
K

Ázia  

Bali (IND), Singapur, Malajzia, Indonézia


náročnosť

11 dní

Trvanie

4114
Ramadán na vlastnej koži Prémiový blog

Prémiový blog Ramadán na vlastnej koži

Ramadán - všetci tento terminus technicus poznáme. Mnohí aj vedia, že ide o mesačný pôst moslimov. No ja pravidelne už niekoľko rokov skúšam…

Ľuboš Fellner 25 min. čítania
Fernão de Magalhães Prémiový blog

Prémiový blog Fernão de Magalhães

Stojím v Punta Arenas (Piesočný Bod) pod sochou môjho hrdinu. Po portugalsky sa volá Fernão de Magalhães a po španielsky Hernando de Magallanes.…

Ľuboš Fellner 27 min. čítania
Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024 Prémiový blog

Prémiový blog Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024

Naša planéta je úžasným miestom, kde ešte stále môžete natrafiť na autentickú divokú prírodu aj s jej obyvateľmi - fascinujúcimi divými zvieratami…

Martin Karniš 48 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: