O Penangskom street foode sa už natočilo veľa dokumentov a programov o cestovaní. Je pravda, že multikultúrnosť krajiny akou je Malajzia a obzvlášť mesto Georgetown na ostrove Penang, spoznáte a pochopíte, až keď to všetko ochutnáte. Na jednej ulici tak nájdete mix malajsko, čínsko, indickej kuchyne a pre tých nudných aj McDonald ukrytý v budove koloniálneho štýlu. No na to aby sme jedli “junk food” tu predsa nie sme. Po úvodnej jazde na rikšiach sa vydávame spoznávať rozmanitosť miestnej kuchyne. Nazvať ju ale miestnou nie je tak jednoznačné. V jednej časti nájdeme typické malajské jedlá akou sú polievky Penang Assam Laksa alebo Laksa Lemak, no chýbať nemôže ani Nasi Lemak slávne malajské jedlo s ryžou, ktoré sa bežne servíruje na raňajky, obed aj večeru. Kúsok ďalej sú to indicko - moslimské slíže Mee Goreng. Chýbyť samozrejme nemôžu morské špeciality a to napríklad omeleta s ustricami - Oh Chien. Rôzne jedlá typické pre čínsku kuchyňu vrátane aj tých najbizarnejších akými sú čierne zhnité vajcia, tzv. “tisícročné vajcia”. No my tu nevynechávame jednu zo špecialít, ktorou sú grilované raje. Predtým sa nakladajú do špeciálnej pikantnej omáčky z rôzneho korenia a potom sa grilujú na banánových listoch. Podávajú sa so zaujímavou omáčkou, ktorá obsahuje rôzne suroviny, ako je zázvor, korenie, šalotka a iné tajné prísady. Po večeri si môžete dopriať jeden z mnohých sladkých dezertov, alebo ochutnať lokálne pivo. Jedlo je jedna z vecí, ktorú podobne ako aj cestovanie treba zažívať na vlastnej koži. A tak, ja osobne radšej vymením nedeľňajší rezeň alebo bryndzové halušky za niečo lokálne z tej krajiny v ktorej sa momentálne nachádzam. Aj keď syrový deficit mám už na kritických hodnotách..

Zobraziť viac príspevkov z krajiny Malajzia

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine:

BUBO Covid garancia v cene

Preplatíme vám test aj domácu karanténu