Nejde o eradikáciu vírusu. Ide o eradikáciu debaty a zdravého rozumu

Nejde o eradikáciu vírusu. Ide o eradikáciu debaty a zdravého rozumu

 
Švédi otvárajú krajinu. Progresívni Novozélanďania tiež. No každý si predstavuje pod otvorením čosi iné. Kým Novozélanďania otvoria pre svojich (nie všetkých, iba 3x zavakcinovaných) občanov, aby sa mohli po dlhých mesiacoch odlúčenia vrátiť domov (nie odvšadiaľ, iba z Austrálie), tak Švédi proste otvárajú tak, ako to má byť. Pre každého. Novozélanďania tak ako my vyžadujú stále nosenie rúšok a svojich občanov po krátkom lete zo susednej a taktiež totálne locknutej Austrálie šup na desať dní do karantény. Švédsko zrušilo rúška aj v MHD. Švédska karanténa? Nula hodín, nula minút. U nás vyžadujeme pri vstupe do reštaurácie preukázať sa covid pasom. Švédsko? Rušia covid pasy. Je jedno, či ste, či nie zaočkovaný. Koniec, je tu normálny život, dosť bolo covidu!
 
Vo Švédsku na počet obyvateľov zomrelo menej ľudí než u nás. Výrazne menej!!! Treba však povedať, že na Novom Zélande na covid skoro nikto, čiže omnoho menej než vo Švédsku. No koľko zomrelo na Novom Zélande na iné choroby? To je jedno, dnes sa ráta iba covid. A keď sa Nový Zéland otvorí v októbri (ťažko povedať, čo si bláznivá Arden pod otvorením predstavuje), tak si myslite, že unesú nával cudzích vírusov? Ibaže by ich médiá už prestali vypichovať hlúposti.
Áno, ja od počiatku glorifikujem Švédsku cestu. Anders Tegnell sa podobne ako ja stretol s Ebolou, ten človek cestuje a hlavne má praktické skúsenosti. Nechcem tu haniť lekárov a pandemické komisie, ale u nás je to bieda. Vybrali sme, a novinári glorifikujú ľudí, ktorí nič praktické v živote neurobili. Takýmto ľuďom dať riadiť praktickú vec? Dopadne to tak, ako to dopadlo. Je to k týmto ľuďom nečestné, lebo oni často zadarmo pracovali a diskutovali dlho do noci... Úspešná spoločnosť sa pozerá na výsledky.  Covid je typickou ukážkou prečo nie sme úspešní.
 
Opakovane sa tu pýtam -koľko nás stojí táto pandémia? Koľko nás stoja testy? Viete, že vo Švédsku sa už nebude testovať? Hmm. Teda budú sa domovy dôchodcov a starí ľudia a ľudia s chronickými polymorbiditami. Presne tak, ako sa to má dnes robiť.
Zdá sa to logické, ale verte, je to ťažké, veď v tomto sa točí toľko peňazí -o ktorých žiadne médiá neinformujú. Toto je krádež v priamom prenose.
Tak ako počet pozitívnych a počet mŕtvych za dva roky -by malo byť aj- koľko sme minuli dnes na testy a vakcíny a iné náležitosti spojené vyslovene s covidom-19. Tiež by tam malo byť číslo, ktoré sme minuli za dva roky + vrátane všetkých finančných podpôr, čo sa vyplácali -iba tak. Zaujímalo by ma porovnanie koľko ľudí je PN (doma -teraz to voláme home office) dnes a ako to bolo v roku 2019. „Syn mal v škôlke pozitívneho spolužiaka, musím byť v karanténe“ počúvam. To čo je?!
„Máme spolupracovníčku, ktorá je doma už celý rok.“ To čo je?!
Šéf nemôže nič povedať, veď je covid a covid je svätý -myslia si médiá.
Toľko ľudí dnes rozpráva o covide, o dôležitosti krokov, o umývaní rúk – sú to politici a budúci politici -pripomínajú mi slizkých SZMákov (Socialistický Zväz Mládeže) a sú to tí istí ľudia bez vlastného názoru, hnusní karieristi. Týchto dnes médiá tlačia vpred, lebo oni sú ochotní prikyvovať všetkému, čo je módne.
 
Nový normál? Mali by ste si povedať pravdu, je to iba debilita a výplach mozgov. Každý sa mal predsa možnosť dať zaočkovať. Dal sa dal, nedal nedal. Koniec.
Dnes je piatok, som v nemocnici. Práve tu postavili stan. Nemám tu byť, mám tu byť iba v pondelky, ale chodím častejšie, chcem pomôcť -čakám na záhul omicronu, ktorý príde. Primár mi hovorí: „Dnes nebudú prichádzať do nemocnice pacienti kvôli covidu, ale s covidom.“ Omicron sa šíri populáciou extrémne a každý druhý PCR test je dnes pozitívny. A pozitívny pacient musí ísť na covidové oddelenie. Takýto pacient nedostane adekvátnu liečbu na svoje základné ochorenie, lebo v prvom rade je tu covid. V tomto sme ako na Novom Zélande, krajine, ktorá stratila dobrodružného ducha Biblo Pytlíka a prerazila bojazlivosť Hobitieho davu. Tá krajina múdrych ľudí sa bude mať o desať rokov zle – týmto postojom, ktorý sa tu nastavil. Uvidíte.
Dnes mi vyšiel článok o Číne a tiež v ňom tvrdím, že Čína, ktorú neznášame (lebo médiá o nej tak píšu)  o desať rokov extrémne narastie a stane sa najsilnejšou ekonomikou sveta. Uvidíte!
Štátnik a celkovo múdri ľudia by mali rozmýšľať v dlhodobejšom horizonte a nie tak, ako dnešné médiá a dnešní populisti –iba podľa klikov a lajkov. Inak sa budeme mať o desať rokov zle. Zle sa budú mať tí SZMáci, ktorí nastavia kultúru a stiahnú celý národ za sebou dole. Tí šikovní odtiaľto odídu. No pomaličky už niet kam.
 
Páči sa mi koment novinára Daga Daniša, kde o covide píše: „v tejto hre nejde o eradikáciu vírusu. Ide v nej o eradikáciu debaty, slobody slova, kritiky. A „vnútorného nepriateľa“.
 


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Gruzínsko


náročnosť

8 dní

Trvanie

1496 1995€
B

Ázia   Amerika   Európa  

Taliansko, Peru, Mexiko, Jordánsko, India, Čína, Brazília


náročnosť

18 dní

Trvanie

22224
K

Ázia  

Thajsko, Singapur, Malajzia


náročnosť

15 dní

Trvanie

2134 3185€
Najmladšie štáty sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najmladšie štáty sveta

Západná civilizácia a mnohí turisti zo všetkých kútov sveta sa naháňajú za tým naj. Ja nie som výnimkou. No čím som starší, tým sa viac zaujímam aj…

Ľuboš Fellner 16 min. čítania
Najhorší rok v mojom biznise Prémiový blog

Prémiový blog Najhorší rok v mojom biznise

Ak sa práve nemáte dobre, ak vám niečo nevyšlo, ak vás škrie inflácia, nárast cien energií, vyššie úrokové sadzby, máte depresie... tak verte, že…

Ľuboš Fellner 29 min. čítania
Rieky sveta. Ktoré sú najunikátnejšie? Prémiový blog

Prémiový blog Rieky sveta. Ktoré sú najunikátnejšie?

Pohľad na rieku je čímsi rudimentárnym. My ľudia máme radi výhľad na more, ale akosi podvedome chápeme, že rieka je život. Rieka, to je pitná voda.…

Ľuboš Fellner 19 min. čítania