Neslávny Neverland Michaela Jacksona

Neslávny Neverland Michaela Jacksona

Sycamore Valley Ranch predtým Neverland Ranch alebo Neverland Valley Ranch, je vybudovaná nehnuteľnosť v okrese Santa Barbara v Kalifornii, ktorá sa nachádza asi 8km severne od Los Olivos v štáte Kalifornia na okraji národného lesa Los Padres a asi 13 km severne od mesta Santa Ynez. Pôvodne pomenovaný Ranch Zaca Laderas bol premenovaný na Sycamore Valley Ranch krátko potom, čo ho v roku 1981 kúpil developer William Bone.

V roku 1988 bol ranč predaný Michaelovi Jacksonovi, ktorý ho premenoval na Neverland, fantastický ostrov v príbehu Petra Pana, chlapca, ktorý nikdy nevyrastie. Ranč Neverland zahŕňal rôzne funkcie, ako je zoologická záhrada, jazdy v zábavnom parku, kino. Jackson prvýkrát išiel na ranč v roku 1983, keď navštívil Paula McCartneyho, ktorý tam býval počas natáčania videa „Say Say Say“.

Podľa Jacksonovej sestry La Toya, v tom čase prejavil záujem vlastniť nehnuteľnosť. Jackson opustil nehnuteľnosť v roku 2005 krátko po jeho oslobodení spod obžaloby z obťažovania detí, kde sa nikdy nevrátil ale vlastnil ho až do svojej smrti v roku 2009. Po Jacksonovej smrti sa uvažovalo a jeho rodina mala v úmysle pochovať ho na ranči.

Jacksonov otec Joseph Jackson tieto správy neskôr poprel. Zopár dní po jeho smrti 1. júla vstúpila na pozemok stavebná technika a záhradníci, čo vyvolalo špekulácie, že pripravujú niečo, čo súvisí s Jacksonovou smrťou, ale miestni úradníci uviedli, že pohreb by mohol byť povolený len vtedy, ak majitelia ranča prejdú povoľovacím procesom k zriadeniu cintorína na mieste.

Neverland sa nakoniec premenil na pútnické miesto pre jeho fanúšikov - podobne, ako sa Graceland sa stal cieľom fanúšikov Elvisa Presleyho. Po niekoľkých poklesoch ceny ho v roku 2020 kúpil za 22 miliónov dolárov americký miliardársky podnikateľ Ronald Burkle, čo bol blízky rodinný priateľ Jacksona.

K

Amerika  

Spojené štáty americké (USA)

31.08. → 14.09. +7 termínov

náročnosť

15 dní

Trvanie

4890
E

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

12 dní

Trvanie

4900
K

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

7 dní

Trvanie

2805
Kam cestovať za športom? Prémiový blog

Prémiový blog Kam cestovať za športom?

Rozmýšľate nad tým, kam by ste sa mali vybrať, pokiaľ ste športovým fanúšikom či aktívnym športovcom? Pripravili sme tipy pre obe skupiny. No najmä…

Ľuboš Fellner 18 min. čítania
Grand Canyon – dych vyrážajúce divadlo prírody Grand Canyon

Grand Canyon Grand Canyon – dych vyrážajúce divadlo prírody

Grand Canyon. Prírodný div sveta, o ktorom už počul snáď každý. A pri počte turistov, ktorí ho ročne navštevujú, môžeme žartovať, že už ho každý aj…

Michal Repta 13 min. čítania
Bermudský trojuholník - ako som sa stratil Prémiový blog

Prémiový blog Bermudský trojuholník - ako som sa stratil

Bermudský trojuholník alebo Bermudy. Ostrovy, čo ležia niekde v Karibiku? Je to jeden ostrov, je ich viac? Čo je to za štát? Trošku sa v tom…

Ľuboš Fellner 39 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine:

USA