Nočný vlak z Varanasi

Nočný vlak z Varanasi

Povedali ste svojim blízkym, že idete na zájazd s BUBO a je tam aj nočný presun vlakom? Určite vám hovorili niečo v zmysle, že je to nebezpečné, a že či ste normálni. No my v BUBO, po desiatkach rokoch skúsenosti vieme, že je to jeden z TOP zážitkov, veď si to môžete prečítať aj v blogu Svetové zážitky na koľajniciach.

Cestovanie indickými nočnými vlakmi sa stalo neodmysliteľnou súčasťou našich zájazdov po Indii. Naše skúsenosti s týmito vlakmi boli vždy pozitívne, a to z viacerých dôvodov.

Prvým z nich je prekvapujúce pohodlie, ktoré indické nočné vlaky ponúkajú. Nehovoríme samozrejme o európskom štandarde ale každý očakáva, že budeme visieť niekde z vagónu ako ste to videli v dokumente.

Napriek obavám sú naši klienti vždy príjemne prekvapení kvalitou vlaku. Dokonca prestali meškať! Oproti bežným predstavám o špinavých sedadlách si užívame pokojné a komfortné prostredie. Cestujeme druhou triedou, nie pretože by sme si nedopriali, ale prečo zo zážitku nevyťažiť maximum. Navyše, stretnutia s miestnym obyvateľstvom pridáva do tejto cestovnej skúsenosti jedinečný rozmer. Indovia, sa s nami delia o svoje príbehy, nie sú len priateľskí, ale aj zvedaví. Ich otázky týkajúce sa našich ciest, pôvodu a dojmov z ich krajiny sú vždy sprevádzané úsmevom. Vo vlaku je oficiálne zakázané piť, ale nie jeden Ind pochválil našu domácu pálenku. Konkrétne miesto vyberá systém, čiže niekedy sa stane že sme poprehadzovaní. Nie je to problém, pretože za pár úsmevov a nejakom tom štamperlíku sa s vami domáci popresadzajú.

Konkrétne na trase z Váránasí do Ágry sme zažili vynikajúcu ústretovosť miestnych obyvateľov, čo ešte viac prispelo k našej pozitívnej skúsenosti s indickými nočnými vlakmi. Celkovo môžeme povedať, že tieto vlaky nie sú len dopravným prostriedkom, ale aj spôsobom spoznávať kultúru a ľudí tejto úžasnej krajiny ale nie z nejakého luxusného BUBO autobusu, ale priamo z centra diania.

O desiatej večer sa zhasína svetlo a od vlakvedúceho dostane každý pasažier deku, plachtu a vankúš. Už stačí len zatiahnuť záves a máte pohodlne miesto na spanie. Vo vlaku sa nekradne, i keď príležitosť robí zlodeja. Vždy majte svoj pas a peniaze pri sebe, napríklad pod vankúšom.

Pri ceste používame aplikáciu: Where is my train, aby sme si boli istí, se vystúpime v správnej stanici.

Ráno sa za 10 rupií podáva čaj masala, ale môžete si kúpiť aj raňajky, čakali by ste to v indickom vlaku?


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
B

Ázia   Amerika   Európa  

Taliansko, Peru, Mexiko, Jordánsko, India, Čína, Brazília


náročnosť

18 dní

Trvanie

13112 22224€
E

Ázia  

India


náročnosť

16 dní

Trvanie

3887 4859€
K

Ázia  

Nepál, India

17.05. → 01.06. +14 termínov

náročnosť

16 dní

Trvanie

2911 4479€
Najnebezpečnejšie zviera sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najnebezpečnejšie zviera sveta

Lev, tiger, žralok, byvol, hroch? Nie! Je to komár a všetci naši sprievodcovia v Afrike tento vtip poznajú. No pri toľkých mŕtvych - ročne je to…

Ľuboš Fellner 17 min. čítania
Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024 Prémiový blog

Prémiový blog Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024

Naša planéta je úžasným miestom, kde ešte stále môžete natrafiť na autentickú divokú prírodu aj s jej obyvateľmi - fascinujúcimi divými zvieratami…

Martin Karniš 48 min. čítania
Najkrvavejšie festivaly a rituály Prémiový blog

Prémiový blog Najkrvavejšie festivaly a rituály

Pozor! Tento blog obsahuje množstvo násilných scén a krvi. Ak máte slabší žalúdok a nechcete vnímať inakosť kultúr, prosím, nečítajte dalej. Ak vás…

Ľuboš Fellner 24 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: