Nové vlakové spojenie Hongkong - Peking, Šanghaj

Nové vlakové spojenie Hongkong - Peking, Šanghaj Vysokorýchlostné lôžkové vlaky

Čína sa dlhodobo pýši tým, že má jednu z najlepších železničných infraštruktúr sveta a vysokorýchlostné vlaky sú tu zážitkom samým o sebe. Počtom obyvateľov druhá najľudnatejšia krajina pritom stále rapídne napreduje a teraz prišla s ďalšou inováciou. Nový vysokorýchlostný lôžkový vlak – nočák, spojil Hongkong so Šanghajom či ešte vzdialenejším Pekingom za priam smiešne krátky čas.

Od 15. júna je v prevádzke prespávací rýchlovlak, ktorý vyrazí zo stanice Hong Kong West Kowloon každý večer od piatka do pondelka. Do Pekingu, ktorý je vzdialený takmer 2 000 km vzdušnou čiarou, sa dostanete za 12,5 hodín – príchod o 6.45 h ráno. Pre porovnanie, je to ako absolvovať trasu z Bratislavy do Lisabonu.

Rýchlovlak prepojí Hongkong aj so Šanghajom, kam sa dostanete dokonca za 11 hodín. Ide o nočný vlak, ktorý má zvýhodniť najmä cestujúcich, ktorí nechcú cestovať cez deň, plánujú si pospať, a tým pádom aj ušetriť za ubytovanie.

Samozrejmosťou na týchto trasách je aj jedno denné vysokorýchlostné spojenie do Pekingu, ktoré trvá približne 8,5 hodiny, a jedno do Šanghaja (7,5 hodiny).

Čína inovuje vskutku obdivuhodne. Tieto medzimestské železničné služby, Peking-Kowloon a Šanghaj-Kowloon, boli spustené už roku 1997. Do hlavného mesta Číny vtedy trvala cesta približne 24 hodín, do Šanghaja cca 19 hodín. Za menej ako 30 rokov skrátila Čína dobu jazdy o vyše polovicu pri denných spojoch.

Aká je cena lístkov? V smere do Pekingu rátajte so sumou 120 – 193 USD, v smere do Šanghaja 88 – 273 USD. Cesty do Číny tak každým rokom viac a viac ukazujú, ako krajina napreduje. Vyrazte s nami loviť unikátne zážitky pri ceste vlakom aj do Číny.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
B

Ázia   Amerika   Európa  

Taliansko, Peru, Mexiko, Jordánsko, India, Čína, Brazília


náročnosť

18 dní

Trvanie

22224
K

Ázia  

Čína


náročnosť

14 dní

Trvanie

4336 5420€
K

Ázia  

Čína


náročnosť

11 dní

Trvanie

3641
Pravda o Číne – vznik neporaziteľného draka Prémiový blog

Prémiový blog Pravda o Číne – vznik neporaziteľného draka

Čína porušuje ľudské práva, v obchode používa nekalé praktiky, porušuje duševné vlastníctvo, je neekologická, sleduje svojich občanov, ktorí žijú v…

Ľuboš Fellner 36 min. čítania
Pravda o Sin-ťiangu, Číne a budúcnosti Slovenska Prémiový blog

Prémiový blog Pravda o Sin-ťiangu, Číne a budúcnosti Slovenska

Ako to v Číne vyzerá naozaj? Ako je to s porušovaním ľudských práv? Sme my na západe slobodnejší a máme pred sebou lepšiu budúcnosť? Názor, ktorý…

Ľuboš Fellner 37 min. čítania
Marco Polo v Číne Prémiový blog

Prémiový blog Marco Polo v Číne

Marco Polo strávil v Číne vyše 17 rokov. Prejdeme sa s ním z dnes búrlivého Sin-ťiangu krížom cez celú obrovskú krajinu až do hlavného mesta.…

Ľuboš Fellner 20 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: