Za súmraku sa prepravujeme našimi loďkami cez jazero naspäť k mestu. Do tmy vystupujeme na breh, neďaleko reštaurácie U 4 sestier, kde sme mali dohodnutú štýlovú večeru na šánsky spôsob. Šánska večera podľa tradícii kmeňa Intha, bolo spoločné jedlo servírované pre všetkých. V reštaurácii nás obsluhovali 4 sestry, jedna z nich bola na gastronomické skusy až v Nemecku, na základe čoho založili v roku 1995 túto reštauráciu na brehu jazera Inle. Postupne nám nosili na stôl misky z chipsami, kuracím mäsom, paradajkami, baklažánom, opekanými zemiakmi a rôznymi ďalšími dobrôtkami. Pred každého postavili veľký tanier s ryžou, paličky a hostina mohla začať. Každý sme si do taniera s ryžou nakladali jedlo z okolitých misiek podľa chuti. Keď sme niečo vyprázdnili, ihneď priniesli ďalšiu plnú misku. Jedli sme, kým sme vládali a veru sme vládali dosť, lebo sme boli po dni strávenom na jazere hladní a všetko pred nami bolo veľmi chutné V reštaurácii bola komorná atmosféra, prítmie, krb s ohňom, na stene mali maľovaný obraz 4 sestier, a tak sme hádali, ktorá je ktorá. Na stenách sa všade plazili gekoni, malé jašteričky, ktorých prítomnosť iba dokazovala, že je tu veľmi čisto. Okrem nás tam sedeli aj iní turisti ale reštaurácia bola útulná, s miestom pre 30 ľudí. K jedlu sme pili osvedčené pivo Myanmar. Cena za večeru nebola pevne stanovená. Každý sme mali zaplatiť iba toľko, koľko uvážime. Usúdil som, že 4 sestry vedeli nielen dobre variť a obsluhovať ale vyznali sa aj v marketingu, predaji a v public relations. Z reštaurácie sme odchádzali maximálne spokojní. @Vladimír Dudlák
Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
Tipy a zážitky - Mjanmarsko
- Reštaurácie v Barme
- Alkohol v Barme
- Streetfood v Barme
- Čajovne v Barme
- Budhov vlas
- Pagoda Sule
- Plávajúce dediny
- Tradičné trhovisko
- Bagan a chrámy
- Kláštory Mandalay
- In Dein
- Bankovky v Barme
- Barmské cigary
- Phaung Daw Oo
- Zlatý Balvan
- Nay Pyi Taw
- Dlhokrké ženy
- Jazero Inle
- Irrawaddy
- Budhistický nový rok