613 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta: India (13)
India - skúsenosti a instantné zážitky priamo z miesta.
Turistické tipy a zážitky - India
Briti zanechali v Indii veľa rôznych stôp. Jednou z nich je aj britská záľuba v byrokracii a administratíve. Tak napríklad, keď…
Netreba asi dvakrát pripomínať, že India je krajinou s najväčším percentuálnym zastúpením vegetariánov na…
Hinduizmus má vraj až 330 miliónov bohov. Niektorí hovoria, že „iba“ 33 miliónov, ale ono je to vlastne jedno, je ich proste veľa…
Miestni ju prezývajú Japonská stúpa, pretože jednak tradícia týchto stavieb pochádza z Japonska a rovnako v Lehu ju dal…
O najväčšj práčovni v Indii zvanej Dhobi Ghat som už písal pred nedávnom, no nepochválil som sa uloveným zážitkom.…
Novinári sa ma pýtajú, ako je dnes v Kašmíre. Tu sú odpovede: Charakteristika regiónu: Ak je niekde na zemi raj,…
Keby som sa vás v nejakom našom väčšom meste spýtal, či si chcete pozrieť miestnu práčovňu, asi by ste sa prekvapene opý…
Kašmír je už viac než šesťdesiat rokov neuralgickým bodom vzájomných vzťahov oboch krajín. A je tu od počiatku ich…
Cesta okolo sveta. Sen mnohých cestovateľov. Robíme ju na viacero spôsobov. Svet je veľký a je viac možností, ako ho obísť naraz…
V južnej časti indického Dillí sa môžte stretnúť s neičim, čo ste doteraz pravdepodobne ešte nevideli. Výnimočnosť lotosov…
Počuli ste už o indickom, presnejšie mumbaiskom fenoméne Dabbawalla? Tento systém je starý viac ako 130 rokov a vyslúžil si pozornosť…
Ganga - matka všetkých riek a najposvätnejší vodný tok na Zemi. Nikdy nezabudnem, ako som ju prvý krát uzrel. Bolo…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
-
-
Kuba Absolut total
viac → -
Srí Lanka a Maldivy
viac → -
Portugalsko, Madeira
viac → -
-
Bhután, Sikkim, Dardželing