590 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta: India (8)
India - skúsenosti a instantné zážitky priamo z miesta.
Turistické tipy a zážitky - India
Indický vlak je desivé slovné spojenie aj pre mnohých skúsených cestovateľov. V BUBO máme odjazdené svoje a medzi sprievodcami kolujú rôzne historky. Je skutočne jazda…
Našlo sa telo indického vojaka Chandrashekhara Harbolu, ktorý sa pred 38 rokmi stratil v Himalájach. Jeho a ďalších 19 kolegov zavalila lavína počas hliadkovacej…
Obyvateľ Indie po takmer 22 rokoch vyhral prípad súvisiaci s predraženým lístkom na vlak. Za dva lístky navyše mu v roku 1999 zaúčtovali o 20 indických rupií naviac, čo…
V priebehu nasledujúceho týždňa prepravia skupinu gepardov z Afriky do nového domova v Indii. Tam pred polstoročím gepardy vyhynuli, teraz sa najrýchlejšie suchozemské…
India predstihne v roku 2023 Čínu na pozícii najľudňatejšej krajiny sveta. Túto informáciu priniesla správa OSN. Oba štáty evidujú viac než 1,4 miliardy obyvateľov.…
Pán Mukesh Ambani má majetok nad 100 miliárd dolárov. To je viac než všetci slovenskí milionári dokopy. Stretol som sa s ním na svadbe v hoteli Taj palace v Bombaji.…
Po tom, ako som osobne navštívil Dharavi, som sa rozhodol napísať pre vás tento príspevok z prvej ruky. India patrí do BRIC, do krajín, ktoré v najbližšom desaťročí čaká…
Jedna z najstarších budhistických stúp sa nachádza v meste Sarnath, iba kúsok (13 kilometrov) od hinduistické…
Zjednávanie je fenomén, s ktorým sa u nás, pokiaľ sa nebavíme napríklad o nákupe cez inzerát, nestretnete. O to v…
India na prvý pohľad do jej ulíc nepatrí k lídrom na ekologickom či udržateľnom poli, ale táto miliardová krajina rozhodne…
V meste Agra je samozrejme jedničkou slávny Taj Mahal. Každopádne nevynechajte ani pevnosť, nedobytný hrad, o ktorom Vám teraz…
Pevnosť maharadžu ako z rozprávky? Poďme sa spoločne pozrieť do tej najexotickejšej Indie. Sen z orientálnej rozprávky sa v…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
Island - polárna žiara
viac → -
Veľký okruh Čínou a Taiwanom
viac → -
Egypt maximálne poznanie
viac → -
Vietnam zo severu na juh
viac → -
Thajsko, Malajzia, Singapur
viac → -