154 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta: Čile (9)
Čile - skúsenosti a instantné zážitky priamo z miesta.
Turistické tipy a zážitky - Čile
Zažil som to na málo miestach. Sedíte v hoteli na recepcii, popíjate vínko a priamo zo sedačky môžete robiť neuveriteľné…
Úžasné, absolútne neuveriteľné. Putujeme Patagóniou z Punta Arenas na sever. Obrovské pusté priestory, ticho, tisí…
Punta Arenas vznikla až v decembri 1848. V roku 1908 sem prišiel spolu s chorvátskou komunitou pracovať lekár Matej Bencúr známy u n…
Stojím pri pamätníku, kde je napísané: Geografický stred Chile. Chile zvláštnou a dlhou krajinou je už sama o sebe.…
Stojím v Punta Arenas (Piesočný Bod) pod sochou môjho hrdinu, ktorým je Fernão de Magãlhaes, Portugalec z chudobnej &scaron…
Dnes zvyknem páliť Morénu, spálim hriechy minulého roka a oslavujem príchod jari a nový rok. Robím to dlho, ako to vždy…
Na starých rytinách nachádzam rieku Mapocho a predstavujem si Amazonku. Rieka tu zaberá značnú časť mesta, značnú časť rytiny.…
Navštíviť Santiago je vraj za trest. Nič tu nie je a jediná šanca, že to uvidíte je keď je škaredé počasie a vtedy nie…
V Santiagu je stvrt na 9 hlasi pilot. Je sice 8.11 ale tu nie sme v Europe a minuty sa nerataju. V Mongolsku sa rata na dni, v Japonsku na sekundy a tu, aj ked som…
Patagonia nas privitala nadhernym pocasim a plavbu na ostrov isla Magdalena plnom tucniakov pri Punta Arenas sme si naozaj vychutnali. Na susi nemotorne nadherne…
Aby som mohla do dnesneho nadpisu napisat Atacama, sme museli prejst mnoho tisic kilometrov. Nase kroky z Buenos Aires smerovali na juh. Peninsula Valdes je znama…
Jedenasty september je casom smutku a spomienok vo vacsine krajin zapadneho sveta. Nie je tomu inak ani v krajine, kde sa momentalne nachadzame - v Cile. Dokonca tu vo…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
Island - polárna žiara
viac → -
Veľký okruh Čínou a Taiwanom
viac → -
Egypt maximálne poznanie
viac → -
Vietnam zo severu na juh
viac → -
Thajsko, Malajzia, Singapur
viac → -