304 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (7)
Najnovšie Turistické tipy a zážitky
Píše sa 4. október roku 1922 a archeológ Howard Carter už pomaly stráca nádej na úspech, v Údolí kráľov so svojím tímom kope poslednú sezónu a luxorské pohrebisko stále…
Argentína je známa prevažne svojím kvalitným hovädzím mäsom, a teda pochopiteľne steakmi, červeným vínom miestnej odrody Malbec a znalci či gurmáni možno poznajú aj…
Ak ste niekedy navštívili Egypt, možno ste si všimli zaujímavý tunajší fenomén. Niektoré autá tu majú totiž pod miestnou egyptskou tabuľkou s EČV, ktorá má trochu iný…
Maracanã patrí pre futbalových fanúšikov medzi povinné zastávky v rámci návštevy Ria de Janeira. Konali sa tu a stále sa aj konajú dôležité zápasy a významné udalosti.…
Buenos Aires je známe svojou zeleňou, a ak sem prilietate za svetla, už z okienka lietadla pochopíte, že svojej povesti nie je nič dlžné. V meste s viac ako 250 parkmi…
Río de la Plata - v preklade strieborná rieka - na mape vyzerá ako záliv a na prvý pohľad by ste ju aj za záliv zrejme považovali. Určitá časť vedcov a geografov ju…
Max Cavalera patrí k svetovým osobnostiam metalovej scény a je žijúcou brazílskou legendou tohto hudobného žánru. Spoluzakladateľ svetoznámej kapely Sepultura a neskôr…
Takýto bulvárny titulok som použil zámerne, hoci väčšina čitateľov pravdepodobne vie, že keď sa v súvislosti s Buenos Aires spomenie názov Tigre, že ide o mestskú švrť,…
Štvrť Recoleta láka turistov predovšetkým svojím cintorínom, kde odpočíva množstvo významných osobností, najmä bývalých prezidentov Argentíny, výhercov Nobelovej ceny,…
Štadión Maracanã v brazílskom Rio de Janeiro určite patrí medzi lákadlá mesta. Prehliadku rôznych historických artefaktov si tu môžete pozrieť za naozaj nízke vstupné -…
Ak cestujete do Argentíny, slovo “asado” si určite zapamätajte, budete sa s ním totiž stretávať takmer neustále. Jeho význam sa dá preložiť viacerými spôsobmi. V prvom…
O voľbách v Brazílii a o kandidátoch na prezidenta písal ucelený článok Ľuboš Fellner (Brazílske voľby - v 4. najväčšej demokracii sveta), ja by som vám chcel priblížiť…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
-
Vietnam a pláže Phu Quoc
viac → -
-
-
-
Škótsko, Nórsko
viac → -
Thajsko, Malajzia, Singapur
viac → -