1367 príspevkov

Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (62)

Najnovšie Turistické tipy a zážitky

Ako vyzerá Ohňová zem

03

08:05

apr

2017

Ohňová zem Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Ohňová Zem ma fascinovala od desiatich rokov, kedy som čítal životopis Fernaoa Magallanesa. Horia tam ohne, sopky, zem buble, predstavoval som si to, ako…

Najkrajší ľadovec Patagónie

02

17:09

apr

2017

Argentína Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Najznámejší a najkrajší ľadovec národného parku Los Glaciares, bol vyhlásený za NP v roku 1938 a už 36…

Hornov mys - vylodenie

01

23:35

apr

2017

Ohňová zem Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta Čile Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Ideme vystúpiť na Hornov mys. Pred rokom som stál na Myse Dobrej nádeje (viď príspevok Juhoafrická republika na tomto Fóre) a…

Hornov mys - plavby

01

20:21

apr

2017

Ohňová zem Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta Čile Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Všade sa píše, že ho objavili Holanďania v roku 1616, no keď si pozeráte zápisky plavieb Francisca Drakea, tak je vám jasn…

Isla Magdalena, tučniaky

01

19:58

apr

2017

Čile Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta Patagónia Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

“Je 6.15 ráno, dámy a páni, Bubáci, prajem Vám dobre ráno” – hlásim do mikrofónu a slovenčina sa ozýva po celej lodi, tak ako každý deň. “Nachádzame sa v Magellansovom…

Ľadovce v Patagónii

29

05:15

mar

2017

Argentína Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Bol som na severnom póle, Antarktíde, lietal nad ľadovcami na Yukone, dotýkal sa ich na Aljaške, na Novom Zélande, Islande či v Gr…

Torres del Paine - výstup k vežiam

28

12:19

mar

2017

Čile Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta Patagónia Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Vstávame klasicky skoro ešte za tmy. Raňajky nám nachsytali pre Grupo BUBO na 6.45 a o 7.30 už vyrážame. Nie je to až taký probl…

Magellanov prieliv a Ultima Esperanza

27

13:51

mar

2017

V roku 1557 sa kapitán Juan Ladrillero plavil z Tichého oceánu a hľadal Magellanov prieliv, ktorý je známy už 37 rokov, no predstavte…

Hotel Serrano v Torres del Paine, Chile

26

11:31

mar

2017

Čile Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Zažil som to na málo miestach. Sedíte v hoteli na recepcii, popíjate vínko a priamo zo sedačky môžete robiť neuveriteľné…

Argentína vs Chile

26

03:45

mar

2017

Úžasné, absolútne neuveriteľné. Putujeme Patagóniou z Punta Arenas na sever. Obrovské pusté priestory, ticho, tisí…

Martin Kukučín v Punta Arenas

26

00:26

mar

2017

Punta Arenas vznikla až v decembri 1848. V roku 1908 sem prišiel spolu s chorvátskou komunitou pracovať lekár Matej Bencúr známy u n…

Najdlhšia krajina sveta

25

02:02

mar

2017

Stojím pri pamätníku, kde je napísané: Geografický stred Chile. Chile zvláštnou a dlhou krajinou je už sama o sebe.…