1368 príspevkov

Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (72)

Najnovšie Turistické tipy a zážitky

Od polu k polu 2015 sa zacalo

07

10:17

sep

2015

Preplavanim zo sevrneho brehu Dunaja na juzny sme otvorili cestovatelsky festival OD POLU K POLU. Transdanube swim sa vcera poobede zucastnilo o 250% viac plavcov nez…

Kosovo

03

01:04

sep

2015

Chodiš ku mne tak často ako moslim na cintorín, zvyknú hovoriť Srbi. Narážajú na iný zvyk moslimov, u ktorých sa čerstvé kvety na cintorín nenosia a cintorín sa…

Zaujímavosti z Bosny

01

21:24

sep

2015

Bosna a Hercegovina Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Bosna je krajina plná zaujímavostí. „Salám alejkum“ zdraví asi 20  ročný chalan dvoch 40tníkov pri…

Perspektíva Balkánu

01

07:49

sep

2015

Chorvátsko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Oddychujem po velkej ceste Balkanom v kultivovanom Dubrovniku, popijam vynikajuci Dingač a premyšlam čo sme to vlastne videli.  Ked sme  pred 2 tyzdnami…

Hrdinovia nepracujú - vtipy o Čiernej Hore

26

09:28

aug

2015

Čierna Hora Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

"Prvýkrát vidím Čiernohorca pracovať" hovorí colník na albánskej hranici Nikolovi keď mu donesie pasy našej skupiny.…

Ohrid - oddych pri jazere

24

09:42

aug

2015

Severné Macedónsko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Máloktoré mesto Severného Macedónska je tak príjemné ako Ohrid. Raz sa sem vyberiete, budete sem chcieť chodiť neustále! Joce Crvenkoski je vysoký meter a čevapčiči, no…

Katarine a Jozefovi

14

13:05

aug

2015

Ooo, este stiham napisat pred nasim odchodom na beh Od Tatier k Dunaju. Nejaka zla nalada prechadza poludnikmi? Zrejme to tak ma byt ked sa blizi nieco velmi velmi dobre…

Nove Škótsko z výšky, odlet z Port Vila

14

14:16

máj

2015

Vanuatu Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

O  4.15 mi búcha na dvere zriadenec hotela. Teda klopká. "Pane vaše raňajky" - vajíčka, slaninka, slušná káva zo…

Kava nie je káva a čo je to sanbij

14

08:28

máj

2015

Kava to je stelesnenie nasej kultúry! Kava to sme my. Káva je drogou Oceánie a ja som v Pohnoei minulý rok toho vypil viac než 4 litre. Keď to vypijeme ako skupina tu,…

Zážitok ktorý v turistickej krajine nezažijete

14

08:20

máj

2015

"Chtel bych jménem kapitána pozdravit hlavne slečnu Apolonii, slečnu Moniku, Ivetu a Tatjánu.  Letíme 50 minút a teplota v Port…

Sluzby v Pacifiku - zdravíme z autentických luxusných hotelov

14

08:14

máj

2015

Západná Samoa Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Neviem kolko je hodin. Mam specialne GPS hodiny, vhodne aj na potapanie a idu na sekundu. No nevidim na dysplej. Je cely zaroseny. Nevidim na nom nic. Nemame si co…

Hľadanie najkrajšej pláže sveta

14

07:54

máj

2015

Na Santo sa ako prvú vec ráno zastavím v leteckej spoločnosti a až potom vyrazíme okolo ostrova. "plánujete dnes odletieť podľa p…