Super Bowl LVIII

Super Bowl LVIII

Amerika sa pripravuje na najväčšie športové podujatie roka. Najsledovanejší televízny program roka s najdrahšími reklamami, ktorých cena dosahuje 7 miliónov dolárov za 30 sekundový spot, sa bude konať už túto nedeľu na Allegiant Stadium v Las Vegas s kapacitou 61 000 divákov.

58. ročník Super Bowl sa odohrá medzi šampiónom americkej konferencie – San Francisco 49ers a šampiónom a obhajcom titulu Super Bowl – Kansas City Chiefs. Zápas bude naživo vysielaný na CBS, Nickelodeon, Univision, Paramount+, NFL+ a Vix. Na Slovensku ho bude vysielať Premier Sport 2. Úvodný výkop je naplánovaný na 18:30 miestneho času, o 00:30 v pondelok 12.2. u nás.

Ak už zápas sledujete kvôli športovému zážitku, reklamám alebo polčasovej show, máte sa na čo tešiť. Headlinerom polčasového predstavenia bude americký R&B spevák, výherca ôsmych cien Grammy, Usher. Usher tiež oznámil, že na polčasovej show vystúpia aj neohlásení špeciálni hostia. V minulosti najoceňovanejšie vystúpenia predviedli Beyonce a Michael Jackson. Prvá polčasová show sa odohrala v roku 1970 a umelcom bola hviezda muzikálu Hello Dolly, Carol Channing. Aj vtedy hrali Kansas City Chiefs proti Minnesota Vikings v New Orleans.

Sledované budú aj reklamy. UBER EATS spravilo reklamu s Davidom a Victoriou Bechamovcami, ktorí do reklamy vtipne zakomponovali jeden z dialógov z posledného filmu „Beckham“.

Počas finále amerického futbalu, sa na štadióne skonzumuje 12-tisíc kuracích krídelok. Po Dni vďakyvzdania je to druhý sviatok v množstve zjedeného jedla. Okrem krídelok sú populárne nachos s guacamole, ktorého sa odhadom skonzumuje viac ako 3,5 milióna kilogramov a utratia 1,3 miliardy dolárov za pivo. Americká asociácia hier uvádza, že v minuloročnom Superbowle vsadilo viac ako 50 miliónov Američanov až neuveriteľných 16 miliárd dolárov. Súčasťou každej verejnej udalosti ako je táto, je spievanie národnej hymny. Najdlhšiu verziu spievala Alicia Keys, trvalo jej to 2:35 minúty, v priemere trvá 1:50. Každý prsteň, ktorý dostanú všetci členovia víťazného tímu obsahuje 150 drahokamov a spoločná hodnota je viac ako 5 miliónov dolárov. Lombardiho trofej je pohár, ktorý je pomenovaný od roku 1970 po jednom z ikonických trénerov, Vinea Lombardiho. V roku 2023 sledovalo toto finále 113 miliónov divákov pri obrazovkách.

Ak by ste chceli na zápas ísť, do znovu-predaja sa dostávajú aktuálne lístky za 8.500 dolárov a najdrahšie lístky sa predávajú za viac ako 144.000 USD.

Ak sa ocitnete v USA počas tohto dňa, tak ako niektorí BUBO klienti, zájdite si športového baru a užite si nefalšovanú atmosféru druhého najväčšieho spoločenského sviatku po oslavách Dňa nezávislosti. Naši klienti sa môžu nachádzať na západe aj východe USA, zájazdy do USA organizujeme celoročne, každý týždeň. K téme amerického futbalu, ale aj ďalších športov si môžete vypočuť náš podcast o amerických športoch.

K

Amerika  

Spojené štáty americké (USA)

29.05. → 12.06. +14 termínov

náročnosť

15 dní

Trvanie

4590
E

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

12 dní

Trvanie

4800
K

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

7 dní

Trvanie

2797 3108€
Kam cestovať za športom? Prémiový blog

Prémiový blog Kam cestovať za športom?

Rozmýšľate nad tým, kam by ste sa mali vybrať, pokiaľ ste športovým fanúšikom či aktívnym športovcom? Pripravili sme tipy pre obe skupiny. No najmä…

Ľuboš Fellner 18 min. čítania
Grand Canyon – dych vyrážajúce divadlo prírody Grand Canyon

Grand Canyon Grand Canyon – dych vyrážajúce divadlo prírody

Grand Canyon. Prírodný div sveta, o ktorom už počul snáď každý. A pri počte turistov, ktorí ho ročne navštevujú, môžeme žartovať, že už ho každý aj…

Michal Repta 13 min. čítania
Bermudský trojuholník - ako som sa stratil Prémiový blog

Prémiový blog Bermudský trojuholník - ako som sa stratil

Bermudský trojuholník alebo Bermudy. Ostrovy, čo ležia niekde v Karibiku? Je to jeden ostrov, je ich viac? Čo je to za štát? Trošku sa v tom…

Ľuboš Fellner 28 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine:

USA