Svadba, na ktorej sa všetko a všetci zmenili na kamene

Svadba, na ktorej sa všetko a všetci zmenili na kamene

Mnoho ľudí sa hrnie do Krabi a navštevuje pláž Phra Nang, krásny úsek bielej piesočnatej pláže – aby si tam užili slnko, zaplávali si v mori a užili si úžasný výhľad na pobrežie Krabi. Navštíviť ju môžete aj s BUBO počas výletu na 4 ostrovy v rámci zájazdu Thajsko, Malajzia, Singapur.

Niektorí však navštevujú túto pláž aj z úplne iného dôvodu. Ak prejdete na južný koniec pláže, uvidíte malú jaskyňu s malou svätyňou so ženskou sochou. Jaskyňa a pláž boli po nej pomenované „Phra Nang“.

Pýtate sa, kto je Phra Nang?

Legenda hovorí, že kedysi dávno sa bezdetný pár v tejto oblasti dohodol s hadím kráľom Nagom. Kráľ Naga im dal dcéru výmenou za manželstvo medzi jeho synom a ich dcérou, keď dosiahnu plnoletosť.

Z dcéry menom Phra Nang vyrástla krásna žena a nakoniec sa zasnúbila s iným mužom. Kráľ Naga, rozzúrený nedodržaním sľubu, zmaril svadbu a začal bitku. To vyrušilo mocného pustovníka, ktorý zoslal kúzlo, ktoré zmenilo každého a všetko na kamene. Ľudia a predmety sa zmenili na ostrovy (ostrovy boli pomenované po nich) – a svadobný dom sa zmenil na jaskyňu Phra Nang, kde miestni veria, že odvtedy princezná odpočíva.

Morálne ponaučenie príbehu pre Thajcov je: „Dodržuj svoje sľuby a nikdy nevyrušuj mocného pustovníka“.

Vo vnútri jaskyne bola postavená svätyňa zasvätená Phra Nang. Možno vás prekvapí nezvyčajný pohľad na drevené penisy povaľujúce sa vo vnútri jaskyne. Ľudia sa sem prichádzajú modliť a darovať lingam (obeta zvyčajne v podobe falického symbolu) pre šťastie a najmä na podporu plodnosti.

S BUBO sa môžete dozvedieť viac o Thajsku a jeho tradíciách, napríklad počas poznávacieho zájazdu Thajsko, Malajzia, Singapur.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Ázia  

Thajsko, Singapur, Malajzia


náročnosť

15 dní

Trvanie

2951 4215€
K

Ázia  

Thajsko, Singapur, Malajzia


náročnosť

15 dní

Trvanie

2302 3289€
K

Ázia  

Thajsko


náročnosť

12 dní

Trvanie

2134 3048€
KVÍZ: Zodpovedzte správne tieto otázky o Thajsku Blog

Blog KVÍZ: Zodpovedzte správne tieto otázky o Thajsku

Poznáte Thajsko? Viete, kde hľadať najväčšiu sochu zlatého Budhu, akou menou sa platí v krajine či kedy sa tu oslavuje exotický nový rok? Thajsko…

Viktor Háber 11 min. čítania
Poklady Siamu – prehliadka thajskej Ayutthaye Ayutthaya

Ayutthaya Poklady Siamu – prehliadka thajskej Ayutthaye

Legendárne a mocné kráľovstvo Ayutthaya vás očarí svojou históriou a mysticizmom. Stúpy ukrývajúce relikvie, ležiaci Budha, hlava Budhu v kmeni,…

Adam Záhorský 9 min. čítania
Bangkok - mesto tisícov Budhov a hriechu... Bangkok

Bangkok Bangkok - mesto tisícov Budhov a hriechu...

Mesto, ktoré sa nedá pomýliť so žiadnou inou ázijskou metropolou. Thajský budhizmus, thajský box, thajská masáž, thajská kuchyňa i jej úžasná…

Katarína Pivovarníková 15 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: