Svadba vo Vegas - Ako? Koľko? Je platná aj doma?

Svadba vo Vegas - Ako? Koľko? Je platná aj doma?

Sprevádzanie znamená okrem cestovania aj spoznávanie nových ľudí, nie len klientov ale aj kolegov. A tak sa stalo aj priamo nám na našej šnúre v USA, že sme sa našli. Dvaja kolegovia, Dominika a Tomáš. Po necelých dvoch mesiacoch spoločného sprevádzania sme sa rozhodli vziať sa vo Vegas. 

Aké dokumenty človek potrebuje? Bude mi to platiť aj doma na Slovensku? Čo to celé stojí a môže nás oddať Elvis? Celým týmto procesom sme si prešli na vlastnej koži a na tieto otázky zodpovieme v texte nižšie, pre všetkých z vás, ktorí nad takouto svadbou uvažujete.

Svadba v americkom meste Las Vegas je neuveriteľne jednoduchá na zorganizovanie. Bavíme sa samozrejme o malej svadbe v niektorej z kaplniek. Krok číslo jedna je nájsť si kaplnku, ktorá vám vyhovuje. Viaceré majú online rezervačný systém, kde si iba nájdete konkrétny termín a čas. My sme bookovali termín cca týždeň pred plánovanou svadbou. Viete si vybrať z viacerých balíčkov podľa počtu hostí, či fotografií alebo priestorov. Najlacnejšie sú svadby takzvané “Drive Thru” teda kedy vás oddajú v aute. Ich ceny začínajú na približne $70. My sme si zvolili balíček do 20 hostí, v interiéri kaplnky, s kytičkou a piatimi fotografiami v hodnote $260. Boli sme iba štyria, my dvaja a dve naše klientky, ktoré nám zároveň išli za svedkov.

Pred svadbou je potrebné navštíviť Marriage License Bureau na 201 E Clark Ave, Las Vegas, kde vám na počkanie vystavia licenciu k sobášu, s ktorou následne idete na sobáš. Jej cena je $102.


Pokiaľ je to váš prvý sobáš, priamo na obrade budete okrem vás dvoch potrebovať tieto dokumenty:

- váš pas,
- svadobnú licenciu,
- peniaze ako tringelt pre úradníka, ktorý vás oddá a fotografa (odporúča sa aspoň $100).

Svedkov mať nemusíte. V Las Vegas je možné si zapožičať aj svadobné šaty a oblek. My sme túto možnosť nevyužili a vzali sa tak ako sme boli. A či vás môže oddať Elvis? Áno, môže. Túto možnosť si viete vybrať priamo pri rezervácií vášho svadobného miesta. 

Okrem svadieb sa dá napríklad zažiť aj obnovenie manželských sľubov pre tých, ktorí už svoju svadbu absolvovali.

Možno si myslíte, že manželstvá z Las Vegas sú iba naoko. Opak je ale pravdou. Kaplnku treba požiadať, aby vám po svadbe doručila na miesto vášho bydliska oficiálny svadobný list. Môže to trvať aj niekoľko mesiacov. S týmto listom viete následne zájsť na úrad Osobitnej matriky v Bratislave a takéto manželstvo si dať uznať. Následne sa stane platným aj na Slovensku. Alebo sa môžete rozhodnúť si svadbu urobiť aj doma. Ako to plánujeme my. 

My sme boli z našej svadby nadšení. Počas sprevádzania sme nemali skoro žiadny čas na organizáciu a teda celá naša organizácia trvala asi iba 4 hodiny (2 hodiny online hladania kaplnky, 1 hodina na Marriage License Bureau a hodina kupovania obrúčok a výber úvodnej skladby). Celý obrad trval do 30 minút aj s fotením. Po svadbe sme si sadli do kasína s našimi svedkami a oslávili nové manželstvo pri drinku. Jednoduché a pritom magické. A drží už dva roky :) 


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Amerika  

Spojené štáty americké (USA)

31.08. → 14.09. +29 termínov

náročnosť

15 dní

Trvanie

6369
E

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

12 dní

Trvanie

4900
K

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

7 dní

Trvanie

2665 2805€
TOP 10: Najlepšie destinácie, kam vycestovať za športom Prémiový blog

Prémiový blog TOP 10: Najlepšie destinácie, kam vycestovať za športom

Kam cestovať za športom? Pripravili sme tipy najmä pre tých, ktorí chcú uloviť unikátny športový zážitok ako diváci. Tieto cestovateľské tipy z…

Ľuboš Fellner 25 min. čítania
TOP 10: Najväčšie zážitky zo Severnej Ameriky Prémiový blog

Prémiový blog TOP 10: Najväčšie zážitky zo Severnej Ameriky

Keď sa povie Severná Amerika napadnú nám nedozerné prérie, národné parky, zábery ako z filmu Forest Gump či prechádzky New Yorkom. Taktiež San…

Ľuboš Fellner 17 min. čítania
Grand Canyon – dych vyrážajúce divadlo prírody Grand Canyon

Grand Canyon Grand Canyon – dych vyrážajúce divadlo prírody

Grand Canyon. Prírodný div sveta, o ktorom už počul snáď každý. A pri počte turistov, ktorí ho ročne navštevujú, môžeme žartovať, že už ho každý aj…

Michal Repta 13 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine:

USA