V Benátkach straší. Kde presne?

V Benátkach straší. Kde presne? Legendy a povery

Benátky sú jedno z najromantickejších miest sveta. Rozprávajú mnohé ľúbostné aj historické príbehy. Avšak okrem nich aj tie strašidelné. Hovorí sa o štyroch miestach v Benátkach, kde straší:

  1. Ca' Dario - nádherný dom na konci Grand Canalu poznačený mnohými prípadmi násilnej smrti alebo bankrotu. Už v 15. storočí dcéra prvého majiteľa Giovanniho Daria (tajomníka Senátu Benátskej republiky) spáchala samovraždu po tom, čo jej manžel skrachoval a jej syn zahynul v boji. Následne dom vlastnilo postupne 12 ľudí, všetci ale zomreli buď vlastnou rukou, náhlou chorobou, alebo za násilných okolností. Vrátane manažéra The Who Christophera Lamberta. Hovorí sa, že palác postavili na starom templárskom cintoríne, a preto prináša smolu.
  2. Poveglia - ostrov, ktorý je najstrašidelnejším miestom sveta. Je zakázané vstúpiť naň. Obete moru i nakazení tu boli izolovaní a zomierali vo veľkom. Neskôr tu bola psychiatrická liečebňa, kde sa vraj experimentovalo s ľuďmi. Miestni veria na duchov a v to, že pôda je tu prekliata. Viac píšeme v separátnom fóre Ostrov Poveglia.
  3. Ca’ Mocenigo - Giordano Bruno bol dominikánsky mních a filozof, ktorý sa postavil geocentrickej doktríne katolíckej cirkvi. Zradil ho jeho priateľ, ktorý dho pozval do Benátok a zavolal inkvizíciu. Vydali ho do Ríma a upálili na hranici. Benátčania veria, že Giordano Bruno opláca zradu svojho bývalého hostiteľa strašením v jeho paláci - Ca’ Mocenigo.

  4. Medzi stĺpmi - V Benátkach nemôžete chodiť pomedzi dva nádherné stĺpy – jeden korunovaný benátskym levom a druhý svätým Teodorom priamo medzi nádherným Dóžovým palácom a lagúnou. Tu sa po stáročia konali popravy. Chôdza medzi dvoma stĺpmi prináša vraj dodnes veľkú smolu.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
B

Ázia   Amerika   Európa  

Taliansko, Peru, Mexiko, Jordánsko, India, Čína, Brazília


náročnosť

18 dní

Trvanie

12223 22224€
K

Európa  

Vatikán, Taliansko


náročnosť

7 dní

Trvanie

2120
Marco Polo – najväčší cestovateľ Prémiový blog

Prémiový blog Marco Polo – najväčší cestovateľ

V záverečnom blogu o veľkom cestovateľovi píšem o jeho návrate z Číny späť domov. Išiel opäť úplne inou cestou a bolo to jedno nádherné…

Ľuboš Fellner 12 min. čítania
Krištof Kolumbus – z hrdinu zločinec Prémiový blog

Prémiový blog Krištof Kolumbus – z hrdinu zločinec

Krištofa Kolumba pozná každý, moreplavec, ktorý objavil pre nás Ameriku – Nový svet. Predkolumbovská Amerika je terminus technicus podobne ako…

Ľuboš Fellner 32 min. čítania
Benátky - verte mi, budete sa chcieť stratiť! Benátky

Benátky Benátky - verte mi, budete sa chcieť stratiť!

Pri sťahovaní národov ušli obyvatelia na severe Apeninského polostrova pred barbarskými kmeňmi do močiarov, v ktorých si začali stavať domy na…

Ľuboš Fellner 39 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: