Zaočkujte celú Afriku aj všetky deti

Zaočkujte celú Afriku aj všetky deti Prečo môže byť v civilizovanom svete problém Omicron a u nás nie?

 Vysvetlím. Ak máte zaočkovaných 95% starých ľudí a chorých ľudí a je šanca, že na variant Omicron dnešné vakcíny nereagujú, tak naozaj Omicron problémom môže byť. Uvidíme o cca dva týždne, vedci to skúmajú.  Čo tvrdím ja o situácii na Slovensku je, že v krajine, ktorá sa tvrdou (ne) prácou dostala aktuálne na posledné miesto na svete, je alibistické tváriť sa, že zatvorenie hraníc pre cestujúcich VON  k niečomu povedie. Viem, že to práve presadzuje pán doktor Krčméry. Prezident USA Joe Biden dnes povedal, že žiadne cestovné reštrikcie neuvalí. Tak kto má väčšiu váhu na Slovensku? Uvidíme o týždeň. Omicron mal doteraz VŽDY mierne príznaky, ale  je šanca, že u starej populácie v Taliansku či Japonsku by to mohlo byť aj inak. V medicíne je šanca čohokoľvek.

U nás sa uvažuje – teda pandemická komisia -  zatvoriť opäť hranice pre turistov, aby nemohli cestovať VON - rozpráva sa opäť o zatvorení krajiny, aby sa necestovalo. Opäť je táto stupidita na stole, keď sa jedná o Afriku. Už som tu písal, že Slovensko sú rasisti a toto je iba dôkazom. Povedzte mi koľko percent Slovákov plánuje teraz vycestovať do Botswany, Mozambiku a Zimbabwe? Toto sú totižto tie problematické krajiny, o ktoré ide. OK, tak koľko promile Slovákov? Presne tak, zatvoriť krajinu pred cestami na juh Afriky je populistické vyhlásenie, ktoré je nasmerované na 99.99999% voličov, ktorí tam nepoletia. No NERIEŠI to SITUÁCIU. Ok, BUBO tam nemusí lietať, o to mi apriori nejde, no treba vedieť, že ak budeme naďalej takto alibisticky postupovať, tak sa z posledného miesta sveta nevyškrabeme. Naše médiá bubnujú na poplach a obhajujú zatvorenie - to iba hovorí o úrovni ich čitateľov. Múdri a scestovaní ľudia to asi už prestali čítať. Pritom ani nie je isté, či Omicron pochádza z juhu Afriky -to tvrdia Holanďania, kde sa zistilo, že u nich je Omicron už minimálne od 19. novembra a nie od nedele. 

Rozprávam sa s lekármi, virológmi a hľadám si svoje odpovede mimo tých zredigovaných poopravovaných v médiach. Kladiem si otázky:

I. Objavil sa Africký Omicron, hmm. A tu je moja odpoveď: áno, som za zaočkovanie celej Afriky. Napriek tomu, že v Afrike na covid nezomiera skoro nikto. Populácia Afriky je mladá, silná a naozaj nemajú problémy, nikto prakticky o tejto chorobe nevie, je to nepríjemná drobnosť, nič viac. Kúpme vakcíny Afrike, urobme dobrý skutok. Afrike to nepomôže síce skoro vôbec, ale je to lepšie ako ich s helsom "rozširovania demokracie" napadnúť.

II. Zaočkovať deti – na Slovensku to u detí pod 12 rokov môžeme zrealizovať necelý týždeň, hmm. Deti opäť nemajú s covidom problém. Podobne ako Afričania, deti covid ani nevedia, že majú. Áno, opäť zaočkujme všetky deti, som opäť za. Zaočkujme ich všetky. No zároveň sa dovolím spýtať - prečo najprv nezaočkujeme tromi a následne štyrmi dávkami starých a chorých???  Dajme tretí booster všetkým dospelým nad 30 rokov! Prepáčte za otázku. No prečo si najprv nesplníme základnú domácu úlohu. Deti covid prenášajú, ale nezomierajú na neho, tak prečo mlčíme.

III. A ešte sa dovolím spýtať -ak sa naozaj starý a chorý nechce zaočkovať a chce zomrieť, tak prečo mu to proste nedovolíme? Budeme sa snažiť ho vždy zachrániť aj proti jeho vôli, ale ak to nepôjde, tak OK? Spravili sme všetko. My na Slovensku začneme iba rozlišovať mŕtvych zaočkovaných a nezaočkovaných, a je to. Medzi nami k tomu asi aj dôjde, lebo vakcináciu sme ako štát pokašľali a ľudia sú už proti. Viem, že toto, čo píšem, je nepopulárne, ale je to úbohou úrovňou médií a politikov, ktorých tieto médiá vytvárajú na svoj obraz.

Prečo sa takto trápime a prečo rok a pol nič iné nepočujem, iba covid, covid, covid. Pozor, inde to tak nie je! Keď cestujem, vidím, že sa dá žiť normálne. O guidlinoch, ktoré už majú iné štáty, som písal v blogu o Vakcinivaní vs. Nevakcinovaní.

Vakcinácia detí a Afriky by bola v súlade s mottom:  "Nikto nie je v bezpečí, ak všetci nie sú v bezpečí"

Bojíme sa, že vymrie planéta? Na covid zomrelo asi 5 miliónov ľudí, čo je dosť, a škoda každého života. No tipnite si koľko detí sa za ten čas narodilo? Tiež päť miliónov, vyvážili sme to aspoň? Nemalo by byť v tých médiách okrem denných nakazených a mŕtvych aj číslo novonarodených, aby ľudia boli vo väčšej pohode? Psychická pohoda by zachránila mnohé životy-to je dokázané. Nemyslím si, že by to odradilo ľudí od vakcinácie – veď to, čo sa dosiahlo na Slovensku, je hanbou. Začať hovoriť celú komplexnú pravdu by pomohlo určite viac. Za ten čas, čo zomrelo na covid 5 miliónov ľudí, sa narodilo odhadom 200 miliónov detí a zrejme ešte o dosť viac (po tých lock downoch).

Končím výzvou -volal som dnes s jedným veľmi múdrym primárom a hovoril mi, že má plné oddelenie päťdesiatnikov, a mnohých vo veľmi zlom stave.  Otužujte sa, športujte, ale bacha, naozaj by som zvážil vakcináciu. Ja mám tri dávky a som s tým úplne v pohode.

Zaočkujte celú Afriku aj všetky deti, no najprv zaočkujte starých a chorých a hlavne nám dajte všetkým už pokoj. Chceme normálne žiť!

Ostaňte pozitívni, bude dobre.

doplnenie: - aj na dnešnej rannej porade v utorok (porady nahrávame) som vyzval všetkých našich ľudí dodržiavať pokyny a nariadenia, akokoľvek sú absurdné. V krízovej situácii sa totižto musí poslúchať.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Austrália a Oceánia  

Papua Nová Guinea, Austrália


náročnosť

17 dní

Trvanie

5620 7025€
K

Guinea, Libéria, Sierra Leone


náročnosť

12 dní

Trvanie

3992 4990€
K

Ázia  

Thajsko, Singapur, Malajzia


náročnosť

15 dní

Trvanie

2951 4215€
Najmladšie štáty sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najmladšie štáty sveta

Západná civilizácia a mnohí turisti zo všetkých kútov sveta sa naháňajú za tým naj. Ja nie som výnimkou. No čím som starší, tým sa viac zaujímam aj…

Ľuboš Fellner 16 min. čítania
Najhorší rok v mojom biznise Prémiový blog

Prémiový blog Najhorší rok v mojom biznise

Ak sa práve nemáte dobre, ak vám niečo nevyšlo, ak vás škrie inflácia, nárast cien energií, vyššie úrokové sadzby, máte depresie... tak verte, že…

Ľuboš Fellner 29 min. čítania
Rieky sveta. Ktoré sú najunikátnejšie? Prémiový blog

Prémiový blog Rieky sveta. Ktoré sú najunikátnejšie?

Pohľad na rieku je čímsi rudimentárnym. My ľudia máme radi výhľad na more, ale akosi podvedome chápeme, že rieka je život. Rieka, to je pitná voda.…

Ľuboš Fellner 19 min. čítania