Zápas na Maracane - ulovený unikátny zážitok

Zápas na Maracane - ulovený unikátny zážitok Ako sa nám na zájazde podaril zázrak

Štadión v meste bohov - brazílskom Rio de Janeiro menom Maracanã je dobre známym miestom nielen pre fanúšikov futbalu. Pre tých je však toto miesto niečím naozaj výnimočným. Navštíviť ho počas pobytu v meste môže prakticky ktokoľvek, lístok na prehliadku štadióna stojí v prepočte okolo 12 €. Zažiť tu však zápas na vlastnej koži je ale predsa len niečo unikátne. Túto možnosť ponúkame klientom aj my v BUBO a pokiaľ sa na zájazd do Brazílie chystajú, stačí si preveriť, či sa v tom čase nejaký zápas koná a zarezervovať vstupenky.

To, čo sa však podarilo našej skupine na aktuálnom zájazde “Južná Amerika raz za život”, bol, doslova, zázrak. Aspoň podľa slov našej lokálnej sprievodkyne Rachel, ktorá našej skupine tento zážitok sprostredkovala. Poďme ale poporiadku. Keď sme odlietali z neuveriteľných vodopádov v argentínskom Iguazu, nikto ešte nič netušil. Rachel nás vyzvihla na letisku v Riu, nasadli sme do nášho autobusu a presunuli sa na hotel. Rachel nás pútavo zásobila prvými informáciami o meste a keď sme míňali miestny štadión - slávnu Maracanu - ukázala na ňu a len tak “mimochodom” spomenula, že sa tu dnes koná prestížny zápas domácich rivalov Flamengo a Fluminense.

Od toho momentu už jej výklad asi nikto nepočúval a v autobuse to chvíľu len tak šumelo. O chvíľu padla otázka, ktorú sa chcel spýtať skoro každý: “Dalo by sa na tento zápas ísť?”. Rachel prekvapením na chvíľu onemela, potom pozrela na hodinky, zamyslela sa a hovorí: “Ak vám stačí si iba zhodiť batožinu na izbu a vyraziť, tak teoreticky áno. Zohnať vstupenky však bude zrejme nemožné.” Po rýchlej dohode v skupine sme teda Rachel požiadali, aby nám vstupenky skúsila zohnať. Dlho to vyzeralo, že jej slová sa naplnia, obvolala poltucet agentúr, no všetky mali lístky už vypredané. Poslednou nádejou bola jej známa, na ktorú si v rýchlosti spomenula. “Raz mi povedala, že ak budem v meste potrebovať zohnať čokoľvek, mám jej zavolať. Tak uvidíme, či nekecala.”

Po krátkom telefonáte nám Rachel oznámila, že musíme chvíľu počkať, a zatiaľ organizovala ďalšiu logistiku. Ukázalo sa, že jej známa nie je žiadne "béčko" a že vie, ako to v Riu chodí s turistami, ktorí sa rozhodujú na poslednú chvíľu. Nielen že mala zopár voľných vstupeniek, ale sama organizovala odvoz inej skupiny na zápas. Po rýchlom potvrdení nám teda miesta na zápase prisľúbila a ako bonus nám zabezpečila vyzdvihnutie na hoteli, sprievod a dovoz naspäť na hotel. Po rýchlom check-ine sme sa rozbehli do izieb, rýchlo sa osviežili, prezliekli a za niekoľko minút čakali na recepcii nastúpení ako školáci na školský výlet. 

To, čo prišlo na samotnom zápase, prekonalo naše očakávania a je viac-menej nemožné opísať atmosféru domáceho derby. Hoci “sme prehrali” (Flamengo prehralo 1:2), zážitok zo zápasu bude určite patriť medzi to najlepšie, čo sa nám podarilo zažiť. Po všetkých tých unikátnych miestach, ktoré sme počas posledných týždňov navštívili, bola Maracanã ďalším dielikom do skladačky menom “Južná Amerika raz za život”. V tomto prípade to platí dvojnásobne, pretože toto je naozaj zážitok, ktorý sa vým podarí uloviť za život pravdepodobne len raz. A my sme hrdí a šťastní, že to bolo práve s BUBO. 


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
B

Ázia   Amerika   Európa  

Taliansko, Peru, Mexiko, Jordánsko, India, Čína, Brazília


náročnosť

18 dní

Trvanie

12668 22224€
K

Amerika  

Južná Amerika, Uruguaj, Paraguaj, Brazília, Argentína


náročnosť

12 dní

Trvanie

3367 4209€
K

Amerika  

Južná Amerika, Patagónia, Uruguaj, Paraguaj, Chile, Brazília, Argentína


náročnosť

16 dní

Trvanie

4315 5394€
Najnebezpečnejšie zviera sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najnebezpečnejšie zviera sveta

Lev, tiger, žralok, byvol, hroch? Nie! Je to komár a všetci naši sprievodcovia v Afrike tento vtip poznajú. No pri toľkých mŕtvych - ročne je to…

Ľuboš Fellner 17 min. čítania
Rio de Janeiro - deň v meste bohov Rio de Janeiro

Rio de Janeiro Rio de Janeiro - deň v meste bohov

Mesto bohov a samby - sen každého cestovateľa. Čo tu vidieť okrem nádhernej sochy Ježiša, Cukrovej homole či slávnej Copacabany? Pokiaľ do Ria…

Negustiózne! Vybrali sme najhoršie bizarné jedlá sveta Prémiový blog

Prémiový blog Negustiózne! Vybrali sme najhoršie bizarné jedlá sveta

My ľudia sme veľmi rozdielni. To, čo niekto považuje za pochúťku, napríklad kaviár či žabacie stehienka, iný nevie vložiť do úst. No jedlá, ktoré…

Ľuboš Fellner 9 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: