Čo treba ochutnať na Novom Zélande?

R

Robert Taraba

Tak ako láska prechádza cez žalúdok, tak rozhodne platí, že aj láska k cestovaniu a spoznávaniu krajiny a jej kultúry sa bez ochutnávania lokálnych špecialít nezaobíde. My v BUBO o tom vieme svoje a preto sa vždy našim klientom snažíme sprostredkovať aj tie najlepšie gurmánske zážitky. Gurmánstvo rozvíjame už roky, a preto sa s nami vo svete rozhodne nestratíte ani pri ochutnávaní všemožných lokálnych špecialít. Na čo sa zamerať na Novom Zélande? Miestna kuchyňa je výrazne ovplyvnená tou Britskou, čo sa prejaví na anglických tradičných raňajkách. No pri nich to rozhodne nekončí. Táto krajina sa môže pochváliť prvotriednou kvalitou, či už jahňacieho, ale aj hovädzieho mäsa. Preto si tu vychutnáte výborné jahňacie kotlety alebo kvalitný steak. Na svoje si rozhodne prídu aj nadšenci rýb a darov mora, na ktoré sú vody Tichého oceánu a Tasmanovho mora bohaté. Lokálne morské ryby, ale aj na farmách chované lososy prestriedajú jedny z najkvalitnejších langúst na svete v meste Kaikoura. Alebo milujete čerstvé ustrice? No čo sa týka mušlí, my v BUBO Vám jednoznačne odporúčame výborné zelené novozélandské slávky. Hrniec, ktorého obsah váži aj 1 kg, si vychutnáte s omáčkou podľa vášho výberu. Či už ste klasik a uprednostníte vínovo cesnakovú alebo thajskú s chilli a koriandrom. Ako príloha nesmú chýbať tradičné hranolky. A čo takto tradičné zapekané maorské jedlo Hāngi? Dobrú chuť!

Zobraziť viac príspevkov z krajiny Nový Zéland