Patrí k jedným z najsevernejších pivovarov na svete a zároveň je to najstarší pivovar na Špicbergoch, ktorý bol otvorený v roku 2012. Ak patríte k pivným nadšencom, pri návšteve ruského banského mesta Barentsburg, by ste nemali vynechať návštevu v miestnom pivovare Red Bear Pub&Brewery. Pivo, ktoré tu ochutnáte, sa tu aj priamo varí. Pivovar má kompletný výrobný proces od mletia sladu cez rafinérsky postup a zrenie bez použitia polotovarov, umelých prísad, konzervantov, či pasterizátorov. “Červený medveď” sa síce vyrába z dovážaných surovín, no jedna z najdôležitejších surovín je predsa len stadiaľto. Voda totiž pochádza z miestneho ľadovcového jazera Stemme. Práve tá ako jedna zo základných surovín dodáva pivu znamenitú chuť. Je to tiež reštaurácia s bohatým a rozmanitým menu. Pochutnať si tu môžete na šťavnatých hamburgeroch, výborných polievkach a jedlách z lokálnych surovín. V nedeľu tu servírujú aj sladké menu, ktoré pozostáva z čerstvých produktov miestnej pekárne, čajových koláčikov, domácej zmrzliny, mliečnych kokteilov, a tak isto kávy, či čaju. Pri návšteve tejto oblasti Špicbergov sa preto nezabudnite zastaviť na pivko a pridať sa tak k mnohým nadšeným BUBO klientom, ktorí tu zavítali počas poznávania ďalekého severu.
Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
Tipy a zážitky - Špicbergy
- Reštaurácie v Longyearbyene
- Reštaurácia v Longyearbyene
- Barnaul na rieke Ob
- Ostrovy, kde je zakázané zomrieť aj sa narodiť
- Plavbou do ruského Barentsburgu
- Mačky na Špicbergoch
- Ľadovec Esmark na Špicbergoch
- Banková lúpež na Špicbergoch
- Zbrane na Špicbergoch
- Ľadový medveď na hranici Longyearbyenu
- Špicberské globálne úložisko semien
- Letenka na Špicbergy
- Špicbergy v zime
- Skútre na Špicbergoch
- Tradície na Špicbergoch
- Najlepší hotel na Špicbergoch
- Najsevernejšie mesto sveta
- Elektro skútre na Špicbergoch
- Prečo ísť s deťmi za polárny kruh
- Túra na Sarkofagen