Fanesca je typická polievka pre túto krajinu, ktorá sa pripravuje hlavne v období Veľkej noci. Dostanete ju naservírovanú v okrúhlej miske spolu s fritovaným banánom, vajíčkom uvareným natvrdo a petržlenom. Má hustú konzistenciu a pozostáva z ryby (treska) uvarenej v mlieku a fazuliek, hrášku, šošovice. Podľa tradícii by v nej mali byť až 12 druhov strukovín. A kde ju môžete v Quite ochutnať? Odskúšali sme si reštauráciu Miskay a boli sme príjemne prekvapení. Nájdete ju na adrese Joaquín Pinto E6-43, nie je tam priamy vstup z námestia, ale musíte ísť z boku (je na poschodí). Určite to nájdete. Servírujú tu aj amazónske jedlá a jedlá z oblastí Ánd (aj morské prasiatka) a aj jedlo typické pre regióny pri pobreží, čo je výborne a máte tu teda širšie možnosti, čo ochutnať. Majú výborné ekvádorské víno. Odporúčame Vám vybrať si miesta s výhľadom na námestie Foch, na ktoré je z 3. poschodia pekne vidieť. Zároveň reštaurácia je veľmi príjemná a my sme si vychutnali svoj obed mimo ruchu zo živého centra hlavného mesta.
Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
Tipy a zážitky - Ekvádor
- Tržnica v Baňos
- Odkiaľ pochádza najlepšia čokoláda?
- Národné jedlo Ekvádora
- Mitad del Mundo, rovník v Ekvádore
- Quito - obľúbené pamiatky a reštaurácie
- Katedrála, Quito
- Hojdačka v Ekvádore
- Najvyšší vrch od stredu Zeme
- Baños, kúpele v Ekvádore
- Panamericana, Ekvádor
- Pujilí, Pelileo a peniaze v Ekvádore
- Ekvádor, vlajka
- Ekvádor, mapa
- Chimborazo - najvzdialenejšie miesto od stredu Zeme
- Luxusná Ecolodge Mashpi
- Národný park Cotopaxi
- Čo si zbaliť na výstup na Chimborazo
- Hacienda Zuleta - domov prezidenta
- Tučniak galapágsky