Národné jedlo Ekvádora

Národné jedlo Ekvádora Encebollado rybia polievka

Polievka Encebollado je výdatné ekvádorské národné jedlo, ktoré výborne chutí a padne na úžitok hlavne vtedy, keď ste v noci pili alkohol. Jej hlavnou zložkou sú ryby. Polievka sa pripravuje tak, že uvaríte rybie mäsko s paradajkami, cibuľkou, a kasavou. Keď sa naservíruje, tak sa ozdobí ešte kolieskami červenej cibuľky a fritovanými banánmi. A ktorá ryba je používaná najčastejšie? Je to v prvom rade tuniak, ale ekvádorské mamičky a babky ju vedia uvariť aj z iných druhov rýb. My sme encebollado niekoľko krát už jedli a najviac sme si pochutili v malom bistre v meste Guayaquil, ktorý sa volá El Pez Volador a nájdete ho na adrese Aguirre y Jose Mascote 539. Nedajte sa oklamať prvým dojmom, bistro je jednoduché ale ich typické ekvádorské jedlá u nich sú naozaj fantastické.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Amerika  

Južná Amerika, Galapágy, Kolumbia, Ekvádor


náročnosť

14 dní

Trvanie

5819
E

Južná Amerika, Ekvádor


náročnosť

10 dní

Trvanie

4890
K

Amerika  

Južná Amerika, Galapágy, Peru, Ekvádor


náročnosť

12 dní

Trvanie

5214
TOP 10: Najvyššie vrchy, ktoré poľahky zdoláte Prémiový blog

Prémiový blog TOP 10: Najvyššie vrchy, ktoré poľahky zdoláte

V priemere sme určite v horách lepší než Holanďania či naši bratia Česi. To nám Slovákom umožňuje do našich ciest po šírom svete zaradiť aj…

Ľuboš Fellner 25 min. čítania
TOP 20: Najkrajšie pláže sveta Prémiový blog

Prémiový blog TOP 20: Najkrajšie pláže sveta

Chodím po svete tridsať rokov, aby som našiel tú najkrajšiu pláž na planéte. Za ten čas som natrafil na pláže opustené a romantické, plné života a…

Ľuboš Fellner 18 min. čítania
Ekológia, udržateľnosť a zodpovedné cestovanie Prémiový blog

Prémiový blog Ekológia, udržateľnosť a zodpovedné cestovanie

Verím, že udržateľnosť v turizme je možná. Základ ekológie je nekecať, ale niečo aj urobiť. Tu je jasná ukážka!

Ľuboš Fellner 17 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: