Národné jedlo Ekvádora

Národné jedlo Ekvádora Encebollado rybia polievka

Polievka Encebollado je výdatné ekvádorské národné jedlo, ktoré výborne chutí a padne na úžitok hlavne vtedy, keď ste v noci pili alkohol. Jej hlavnou zložkou sú ryby. Polievka sa pripravuje tak, že uvaríte rybie mäsko s paradajkami, cibuľkou, a kasavou. Keď sa naservíruje, tak sa ozdobí ešte kolieskami červenej cibuľky a fritovanými banánmi. A ktorá ryba je používaná najčastejšie? Je to v prvom rade tuniak, ale ekvádorské mamičky a babky ju vedia uvariť aj z iných druhov rýb. My sme encebollado niekoľko krát už jedli a najviac sme si pochutili v malom bistre v meste Guayaquil, ktorý sa volá El Pez Volador a nájdete ho na adrese Aguirre y Jose Mascote 539. Nedajte sa oklamať prvým dojmom, bistro je jednoduché ale ich typické ekvádorské jedlá u nich sú naozaj fantastické.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Amerika  

Južná Amerika, Galapágy, Kolumbia, Ekvádor


náročnosť

14 dní

Trvanie

5260
E

Južná Amerika, Ekvádor


náročnosť

10 dní

Trvanie

6468
K

Amerika  

Južná Amerika, Galapágy, Peru, Ekvádor


náročnosť

12 dní

Trvanie

4747 5160€
Najkrajšie pláže sveta - top 20 Prémiový blog

Prémiový blog Najkrajšie pláže sveta - top 20

Chodím po svete tridsať rokov, aby som našiel tú najkrajšiu pláž na planéte. Za ten čas som natrafil na pláže opustené a romantické, plné života a…

Ľuboš Fellner 13 min. čítania
Ekológia, udržateľnosť a zodpovedné cestovanie Prémiový blog

Prémiový blog Ekológia, udržateľnosť a zodpovedné cestovanie

Verím, že udržateľnosť v turizme je možná. Základ ekológie je nekecať, ale niečo aj urobiť. Tu je jasná ukážka!

Ľuboš Fellner 17 min. čítania
Nebezpečenstvo džungle Prémiový blog

Prémiový blog Nebezpečenstvo džungle

Najagresívnejší kmeň sveta, anakondie rybníčky, jaguárí strom, útok divých ôs, najväčšia bolesť na svete a dravec v penise. Ako sa robí hygiena v…

Ľuboš Fellner 19 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: