Polievka Encebollado je výdatné ekvádorské národné jedlo, ktoré výborne chutí a padne na úžitok hlavne vtedy, keď ste v noci pili alkohol. Jej hlavnou zložkou sú ryby. Polievka sa pripravuje tak, že uvaríte rybie mäsko s paradajkami, cibuľkou, a kasavou. Keď sa naservíruje, tak sa ozdobí ešte kolieskami červenej cibuľky a fritovanými banánmi. A ktorá ryba je používaná najčastejšie? Je to v prvom rade tuniak, ale ekvádorské mamičky a babky ju vedia uvariť aj z iných druhov rýb. My sme encebollado niekoľko krát už jedli a najviac sme si pochutili v malom bistre v meste Guayaquil, ktorý sa volá El Pez Volador a nájdete ho na adrese Aguirre y Jose Mascote 539. Nedajte sa oklamať prvým dojmom, bistro je jednoduché ale ich typické ekvádorské jedlá u nich sú naozaj fantastické.
Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
Tipy a zážitky - Ekvádor
- Tržnica v Baňos
- Odkiaľ pochádza najlepšia čokoláda?
- Ekvádorská polievka Fanesca
- Mitad del Mundo, rovník v Ekvádore
- Quito - obľúbené pamiatky a reštaurácie
- Katedrála, Quito
- Hojdačka v Ekvádore
- Najvyšší vrch od stredu Zeme
- Baños, kúpele v Ekvádore
- Panamericana, Ekvádor
- Pujilí, Pelileo a peniaze v Ekvádore
- Ekvádor, vlajka
- Ekvádor, mapa
- Chimborazo - najvzdialenejšie miesto od stredu Zeme
- Luxusná Ecolodge Mashpi
- Národný park Cotopaxi
- Čo si zbaliť na výstup na Chimborazo
- Hacienda Zuleta - domov prezidenta
- Tučniak galapágsky