Hotel Mirage v tieni vulkánu zatvára svoje brány

Hotel Mirage v tieni vulkánu zatvára svoje brány

V dobe otvorenia, v novembri roku 1989, bol najdrahším hotelom sveta. Developer Steve Wynn a jeho spoločnosť Golden Nugget Inc. Kúpili pozemok s vízou otvoriť najlepší hotel a kasíno sveta. Stavba sa vyšplhala na vtedajších 630 miliónov dolárov. V dnešnej dobe by to bolo 1,6 miliardy, keď započítame infláciu za 34 rokov.

Vo svojej dobe patril aj medzi najväčšie rezorty sveta, mal rozlohu 8412m2 a bol prvým megarezortom na slávnom Stripe. Okrem luxusného hotel, kasína a množstva reštaurácii tu bolo vybudované delfinárium, obrovské akvárium so žralokmi v lobby hotela, ubikácia pre biele tigre a veľká atrakcia na hlavnej ulici, Vulkán. Niekoľkominútová show bola veľkým lákadlom návštevníkom Las Vegas. Nočný klub inšpirovaný skupinou Beatles sa stal vyhľadávaným a jedným z najpopulárnejších. Slávny Cirque du Soleil tu malo permanentnú scénu so svojim vystúpením Love, tiež inšpirované Beatles.

Kasíno bolo prvým, ktoré zaviedlo sledovanie hracích stolov kamerovými systémami počas celej doby. Do dekorácii kasína v roku 1997 investovali 150 miliónov dolárov. V rezorte bolo otvorených 5 luxusných reštaurácii, kde varili viacerí renomovaní šéfkuchári. Renoir bola vyhodnotená ako prvá 5* reštaurácia v meste. Tieto oznamy dopĺňali obchody, ktoré sa postupne stali ikonické a jedným z nich bol aj obchod s oblečením rodiny Kardashian.

Okrem Cirque du Soleil tu mali vystúpenia umelci ako Paul Anka, Larry King, alebo Al Pacino. Siegfried&Roy boli iluzionisti, ktorí do svojej show zakomponovali už spomínané biele tigre. A boli jednou z hlavných atrakcií mesta. V roku 2003 bol Roy Horn napadnutý počas vystúpenia jedným z tigrov, ktorý ho ťahal k východu, ako Roy povedal, aby mu mohli pomôcť. Počas vystúpenia mu prišlo nevoľno a padol, kedy k nemu tiger priskočil. Počas operácie však dostal infarkt a ostal paralyzovaný. Týmto skončila aj show.

Hotel sa stal aj miestom natáčania niekoľkých filmov a seriál, z ktorých najznámejie sú Bláznivá dovolenka v Las Vegas s Chevy Chaseom alebo hit Danyho parťáci (Ocean's eleven).

Pokiaľ chcte Mirage zažiť v tejto svojej klasickej kráse, máte možnosť do 14.7.2024. Majiteľ, spoločnosť Hard Rock, sa rozhodlo miesto prestavať a brány Mirage sa tak 14.7. definitívne zavrú. Skončí ďalšie slávne kasíno, aby dalo miesto na vznik niečoho nového, pravdepodobne ešte okázalejšieho. Las Vegas sa stále vyvíja a neustále prekvapuje novými atrakciami. Z miesta plného neresti a hazardu sa mení na miesto vhodné pre rodiny a plné zábavy. Neváhaj a vyber sa do Vegas, Baby... Vyberte si dovolenku na západe USA.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Amerika  

Spojené štáty americké (USA)

31.08. → 14.09. +7 termínov

náročnosť

15 dní

Trvanie

4890
E

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

12 dní

Trvanie

4900
K

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

7 dní

Trvanie

2805
Kam cestovať za športom? Prémiový blog

Prémiový blog Kam cestovať za športom?

Rozmýšľate nad tým, kam by ste sa mali vybrať, pokiaľ ste športovým fanúšikom či aktívnym športovcom? Pripravili sme tipy pre obe skupiny. No najmä…

Ľuboš Fellner 18 min. čítania
Grand Canyon – dych vyrážajúce divadlo prírody Grand Canyon

Grand Canyon Grand Canyon – dych vyrážajúce divadlo prírody

Grand Canyon. Prírodný div sveta, o ktorom už počul snáď každý. A pri počte turistov, ktorí ho ročne navštevujú, môžeme žartovať, že už ho každý aj…

Michal Repta 13 min. čítania
Bermudský trojuholník - ako som sa stratil Prémiový blog

Prémiový blog Bermudský trojuholník - ako som sa stratil

Bermudský trojuholník alebo Bermudy. Ostrovy, čo ležia niekde v Karibiku? Je to jeden ostrov, je ich viac? Čo je to za štát? Trošku sa v tom…

Ľuboš Fellner 39 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine:

USA