Ak by sme našli reštauráciu, ktorá by sa známej reštaurácii La Pergole dokázala aspoň priblížiť, bola by to reštaurácia s názvom Il Pagliaccio, teda „Klaun“. Obe reštaurácie sú absolútne odlišné, no spájajú ich michelinské hviezdy. Il Pagliaccio ich má rovno dve a tak stojí na vrchole rímskeho kulinárskeho umenia. Šéfkuchárom je Francúz Anthony Genovese, ktorý počas svojej kariéry pôsobil v Anglicku, Japonsku, Malajzii aj v Thajsku. Zovšadiaľ si so sebou priniesol nové zvyky, ktoré pretavil do vlastných nápadov a preto je menu v Il Pagliaccio unikátnym. Jedlo tu nemá pravidlá a nie je zviazané tradíciou, ale žije si vlastným životom, pretože sa tu zameriavajú na jeho príbeh viac, než na to, čo sa od neho očakáva. Ak milujete v gastronómii myslenie „out of the box“, toto miesto budete milovať, pretože ste rovnaká krvná skupina práve s Anthonym Genovesem. Vyberte si ochutnávkové menu zvané „Otto“, v ktorom namiešali osem najzaujímavejších jedál, ktoré symbolizujú príbeh kulinárskeho života šéfkuchára. Toto vás bude rozhodne baviť. Za ochutnávkové menu zaplatíte cca 100 - 120 €
Vyberte sa na prehliadku Ríma v našich tipoch! Chcete z Ríma vytlačiť viac? Je tu náš Rím pre pokročilých! Alebo by sa sa do Ríma vybrali radšej na našom BUBO zájazde do Talianska?
Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
Tipy a zážitky - Taliansko
- Siena - najkrajšie Toskánsko
- Limoncello na ostrove Capri
- Michelangelo a Dávid
- Taliansky Janov
- Posledná večera v Miláne a Leonardo da Vinci
- Cortina d´Ampezzo - stredisko Dolomitov
- Milánsky Dóm
- Luxusný hotel juhu Talianska- Masseria
- Alberobello -čo vidieť v Apúlii
- Najlepší chlieb na svete
- Údolie Itria - Apúlia
- Medzinárodný festival snehových sôch
- Južné Tirolsko - svadba
- Festival vo Fanove
- Sviatok Sant’Antonio Abate
- Lecce – čo vidieť v Apúlii
- Pamiatky Florencie
- Cucina Povera – zdravé jedlo chudobných
- Budúcnosť kulinárstva je v ekológii
- Bari – rady, informácie, a čo vidieť