Jazero Phewa

Jazero Phewa

Jazero Phewa, predtým nazývané Baidam Tal, je jedným z najobľúbenejších jazier v Nepále, ktoré každoročne priťahuje státisíce turistov. V juhovýchodnej časti jazera Phewa leží malý ostrov, na ktorom sa nachádza chrám Talbarahi.

Nachádza sa v nadmorskej výške 742 m ,a má rozlohu približne 4,43 km2.

Má priemernú hĺbku asi 8,6 m a maximálnu hĺbku 24m. Maximálna vodná kapacita jazera je približne 43 000 000 metrov kubických. Pohorie Annapurna na severe je od jazera vzdialené len asi 28 km (lineárna vzdialenosť).

Jazero je známe aj odrazom hory Machhapuchhre a ďalších horských vrcholov pohorí Annapurna a Dhaulagiri na jeho povrchu. Chrám Tal Barahi sa nachádza na ostrove v jazere. Nachádza sa 4 km od centra mesta Chipledhunga.

Phewa Tal je stredobodom cestovateľov v Pokhare a je druhým najväčším jazerom v Nepále. Na rozdiel od krikľavého turistického rozvoja v oblasti Lakeside je strmé juhozápadné pobrežie husto zalesnené a plné vtáctva.

Najkrajšie ako si jazero vychutnať je preplaviť ho na malej drevenej loďke (so záchrannou vestou - pravidlá a bezpečnosť) a užiť si atmosféru krásneho jazera, tichej Pokhary a prekrásnej scenérie hôr.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Ázia  

Nepál, India

17.05. → 01.06. +14 termínov

náročnosť

16 dní

Trvanie

2911 4479€
E

Ázia  

Tibet, Nepál, India, Čína


náročnosť

26 dní

Trvanie

4455 5940€
K

Ázia  

Tibet, Nepál, Čína


náročnosť

15 dní

Trvanie

4842
Najnebezpečnejšie zviera sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najnebezpečnejšie zviera sveta

Lev, tiger, žralok, byvol, hroch? Nie! Je to komár a všetci naši sprievodcovia v Afrike tento vtip poznajú. No pri toľkých mŕtvych - ročne je to…

Ľuboš Fellner 17 min. čítania
Výšková choroba a aklimatizácia Prémiový blog

Prémiový blog Výšková choroba a aklimatizácia

Prekvapujúco to nie je nedostatok fyzickej pripravenosti, ale výšková choroba, ktorá zabráni ľudom dostať sa na vrchol Mont Blancu, Kilimandžára,…

Ľuboš Fellner 35 min. čítania
Kathmandu Valley – Údolie bohov Káthmandu Valley

Káthmandu Valley Kathmandu Valley – Údolie bohov

Káthmandu často ľudia berú ako horské mesto. Opak je ale pravdou. Hlavné mesto Nepálu totižto neleží priamo medzi štítmi Himalájí, ale v…

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: