Kam ísť na dovolenku v decembri?

Kam ísť na dovolenku v decembri?

Ideálna dovolenka v decembri? Kam vycestovať počas posledného mesiaca v roku? BUBO má pre vás viacero tipov na výbornú decembrovú dovolenku. Vyberáme nielen na základe teplôt, ale aj sviatkov, vďaka ktorým spoznáte tamojšie krajiny a kultúru. A december sa spája najmä s vianočnými trhmi a Silvestrom. Ideálne je ísť na južnú pologuľu, kde je horúce leto, ale tipov je oveľa viac. Pripravili sme si pre vás veľký prehľad v blogu - Ktorý mesiac kam cestovať?

Na december sme vybrali tieto odporúčania:

  1. Spojené arabské emiráty - Výborný čas na návštevu prakticky celej Arábie. Nie je tu príliš horúco a stále by ste sa tu dokázali aj okúpať. A 2. decembra sú tu veľké oslavy založenia SAE. Prehliadka luxusného Dubaja či Abú Dhabí vám ukáže tie najmodernejšie mestá sveta a nebudete sa pritom potiť.
  2. New York - tu vám zrejme bude aj snežiť, no zažijete rozsvecovanie gigantického vianočného stromčeka a môžete si na klzisku vedľa aj zakorčuľovať.
  3. Džibutsko - december je top sezóna na plávanie so žralokom veľrybím, teda najväčšou rybou na svete. Báť sa nemusíte, konzumuje len planktón. 
  4. Výstup na Kilimandžáro - ak si dáte záväzok začiatkom roka, jeho koncom môžete vystúpiť až na najvyššiu horu Afriky. Je to top sezóna pre výstup sem.

Zhrnuli sme pre vás aj:

Tipy na najlepšie vianočné trhy v Európe

Tipy na najlepšie Silvestre na svete


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Guinea, Libéria, Sierra Leone


náročnosť

12 dní

Trvanie

3992 4990€
K

Ázia  

Thajsko, Singapur, Malajzia


náročnosť

15 dní

Trvanie

3562 5089€
K

Amerika  

Karibik, Mexiko


náročnosť

16 dní

Trvanie

3295 4393€
Expo 2025 Osaka - Rakúšania aj Česi chcú prekvapiť Blog

Blog Expo 2025 Osaka - Rakúšania aj Česi chcú prekvapiť

Chystáte sa na svetovú výstavu Expo 2025 v Osake? Pripravili sme pre vás niekoľko zaujímavých riadkov o tom, ako to bude vyzerať a čo by ste…

Martin Šimko 8 min. čítania
Ako vychovať vaše dieťa? Blog

Blog Ako vychovať vaše dieťa?

Vzbudil vo mne túžbu po poznaní a od malička mi vštepoval, že stačí, ak bude najlepší len jeden - ja. Aj za spôsob, akým cestujem, vďačím svojmu…

Ľuboš Fellner 35 min. čítania
KVÍZ: Zodpovedzte správne tieto otázky o Thajsku Blog

Blog KVÍZ: Zodpovedzte správne tieto otázky o Thajsku

Poznáte Thajsko? Viete, kde hľadať najväčšiu sochu zlatého Budhu, akou menou sa platí v krajine či kedy sa tu oslavuje exotický nový rok? Thajsko…

Viktor Háber 10 min. čítania

Viac informácií o krajine: