Kráľ národného parku v Nepále

Kráľ národného parku v Nepále

Kráľ národného parku Chitwan je jednoznačne  Slon ázijský. Mnoho ľudí chodí do Národného parku Chitwan práve vidieť a byt v kontakte s týmto impozantným tvorom.

Okrem slona tu môžeme nájsť Aj divoké nosorožce ale aj polodomestikované. To sú tie, ktoré síce žijú vo voľnej prírode ale občas sa zatúlajú do dediny a na ľudí si zvyknuté. Naposledy jeden Austrálčan prežil šok keď šiel do bankomatu a odtiaľ práve vychádzal nosorožec.

Len si to predstavte. My sme sa vybrali dnes s našou malou BUBO skupinou do chovnej stanici v Národnom parku Chitwan. Khorsor Elephant Breeding Center. Vláda zriadila toto chovné centrum s 20 slonmi z Indie, Thajska a Mjanmarska v roku 1985 s cieľom chovať a vychovať slony potrebné na hliadkovanie v lese a na ochranu prírody. Môžeme povedať, že je to ekvivalent cvičenia našich miláčkov zo západného sveta. Tak ako naše psy sú “ zamestnané “ napríklad v armáde alebo v policajnom zbore.

Od založenia chovného strediska sa tu narodilo a vychovalo viac ako 50 slonov. V súčasnosti má deväť sloníčat, z toho osem samcov. Turisti navštevujúci Saurahu navštevujú aj Chovné centrum slonov Khorsor, aby pozorovali slony a šantivé mláďatá a tiež ich kŕmili banánmi a iným ovocím, ktoré si so sebou. Veď slon potrebuje 150 kg rozmanitej potravy a asi 250 l vody. Čo poviete na tohto vymyselníka. Jeho inteligencia je impozantná. Sám si totiž otvoril dvere a prišiel za nami na pohárik vody.

V BUBO atrakcie so zvieratami nepodporujeme, a preto vždy vyberáme možnosti ako sú zachranne stanice alebo vládou koordinované strediska. Pridajte sa k nám a poďte objavovať krásy Chitwanu. 


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Ázia  

Nepál, India

17.05. → 01.06. +14 termínov

náročnosť

16 dní

Trvanie

3135 4479€
E

Ázia  

Tibet, Nepál, India, Čína


náročnosť

26 dní

Trvanie

4158 5940€
K

Ázia  

Tibet, Nepál, Čína


náročnosť

15 dní

Trvanie

4842
Najnebezpečnejšie zviera sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najnebezpečnejšie zviera sveta

Lev, tiger, žralok, byvol, hroch? Nie! Je to komár a všetci naši sprievodcovia v Afrike tento vtip poznajú. No pri toľkých mŕtvych - ročne je to…

Ľuboš Fellner 17 min. čítania
Výšková choroba a aklimatizácia Prémiový blog

Prémiový blog Výšková choroba a aklimatizácia

Prekvapujúco to nie je nedostatok fyzickej pripravenosti, ale výšková choroba, ktorá zabráni ľudom dostať sa na vrchol Mont Blancu, Kilimandžára,…

Ľuboš Fellner 35 min. čítania
Kathmandu Valley – Údolie bohov Káthmandu Valley

Káthmandu Valley Kathmandu Valley – Údolie bohov

Káthmandu často ľudia berú ako horské mesto. Opak je ale pravdou. Hlavné mesto Nepálu totižto neleží priamo medzi štítmi Himalájí, ale v…

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: