Maupiti - raj pre mladých

Maupiti - raj pre mladých Mladšia sestra Bora Bora

V súčasnosti je medzi mladými veľmi populárny ostrov vo Francúzskej Polynézii vzdialený iba 40 kilometrov od Bora Bora zvaný Maupiti. Neveľký ostrov s rozlohou 11 km2 má len 1 200 obyvateľov a stále ho môžeme považovať za neobjavený a neznámy raj na zemi.

Maupiti sa v minulosti nazývalo ako Maurua. K Bora Bora ho prirovnávajú práve kvôli krištáľovo čistej tyrkysovej lagúne, bielym plážam, no pre svoj veľký pokoj ho nazývajú ako „Bora Bora šesťdesiatych rokov.“ Návštevníci tu vyhľadávajú skôr pasívny štýl oddychu. To však neznamená, že dovolenka na Maupiti nemôže byť aktívna.

Najzápadnejší ostrov Polynézie ponúka kvalitné potápanie. Koralový útes je plný morského života vo všetkých farbách. Ak by ste sa chceli potápať s mantami, ich sezóna je od apríla do septembra. Samozrejme okrem potápania sú tu dostupné aj iné športy, ako napríklad paddleboarding, kajakovanie či cyklookruh ostrovom.

Maupiti je známe aj vďaka turistickým chodníkom skrz bujnú vegetáciu, ktoré ponúkajú nádherné výhľady na ostrov. Najkrajší výhľad máte z vrcholu hory Teurafaatiu. Práve odtiaľ sa vám naskytne okúzľujúci pohľad aj na samotnú tyrkysovú lagúnu, susediace ostrovy či na oceán.

Nenájdete tu žiadne autá, iba bicykle, na celom ostrove je iba jedna cesta. Tiež sa tu nenachádzajú žiadne luxusné strediská, len niekoľko rodinných penziónov, kde vás domáci ponúknu svojimi miestnymi špecialitami. Miestni vás radi oboznámia s tradičným umením,  obchodovaním s koprou či pestovaním melónov. Ste zvyknutí chodiť cez kávovníkové či čajovníkové plantáže. No išli by ste na prechádzku cez melónové polia?

Ak by ste chceli navštíviť malú sestru Bora Bora, odporúčame vám to v čase sucha, čiže od júna do októbra. Ak by ste chceli ísť na kultúrny festival Heiva, ostrov musíte navštíviť v júli. Pre potápačov a šnorchlistov je najlepšie sem ísť od apríla do júna, prípadne od septembra do novembra, kedy je voda najpokojnejšia.

Maupiti je naozaj lacnejšou verziou Bora Bora. Ak sa sem rozhodnete ísť, musíte rátať s tým, že nebudete bývať v luxusnom hoteli. Naopak, ak hľadáte práve luxus, poďte s BUBO na dovolenku do Francúzskej Polynézie. Viac sa o raji na zemi dočítate v blogu Francúzska Polynézia - návraty do raja.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Ázia   Austrália a Oceánia   Amerika  

Francúzska Polynézia, Dubaj (SAE), Tahiti, Spojené štáty americké (USA), Srí Lanka, Singapur, Nový Zéland, Maldivy

13.11. → 06.12.

náročnosť

24 dní

Trvanie

8496 10620€
K

Austrália a Oceánia   Amerika  

Oceánia, Havaj (USA), Francúzska Polynézia, Spojené štáty americké (USA)


náročnosť

18 dní

Trvanie

6850
K

Austrália a Oceánia  

Francúzska Polynézia, Tahiti, Nový Zéland


náročnosť

16 dní

Trvanie

5318 7090€
Najromantickejšie miesta sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najromantickejšie miesta sveta

Hovorí sa, že je jedno, kde ste, dôležité je, s kým tam ste. Ak ste zamilovaní, je vám dobre aj na skládke odpadu. No existujú predsa len miesta,…

Ľuboš Fellner 14 min. čítania
Francúzska Polynézia – návraty do raja Prémiový blog

Prémiový blog Francúzska Polynézia – návraty do raja

Mnohí tento raj poznáme ako Tahiti, posledný raj na našej Zemi. Ide o miesto, ktoré sme ako ľudia osídlili ako posledné, a preto sme tento raj ešte…

Ľuboš Fellner 39 min. čítania
Tahiti - tipy a triky Tahiti

Tahiti Tahiti - tipy a triky

Všetky cesty vedú do Ríma a rovnako tak všetky cesty do Francúzskej Polynézie vedú na Tahiti. Mnohí si Tahiti s Francúzskou Polynéziou pletú, či to…

Ľuboš Fellner 30 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny: