Miami Beach

Miami Beach

Mnoho ľudí si myslí, že Miami Beach, ktorá je bohatá na nočný život, obchody a prekrásne pláže je štvrťou alebo mestskou časťou mesta Miami. No, nie je to tak! Miami Beach je samostatné mesto, ktorého vznik má inú históriu vývoja ako Miami. My s našou BUBO skupinkou bývame tu ubytovaní práve počas zájazdov v Miami Beach.

Ešte na začiatku 20. storočia tu boli kokosové a avokádové plantáže a samotný ostrov bol menší. Nikto by si v tých časoch ani nepomyslel, že o pár rokov sa z Miami Beach stane obľúbená turistická destinácia akou je dnes. 

Mesto Miami Beach vzniklo v roku 1915, kedy tu bol postavený aj prvý hotel - Browns Hotel, ktorý ešte dodnes nájdeme na Ocean Drive 112. Samozrejme, že stavba je oproti dnešným veľkým rezortom oveľa skromnejšia. Najväčší boom vo výstavbe tu začal, keď sa mesto prepojilo mostom s Miami, čím sa zabezpečil prístup ku železnici. Veľmi rýchlo tu začali vyrastať aj súkromné rezidencie bohatých Američanov.

Bohužiaľ, v roku 1926 zasiahol Miami Beach veľký hurikán, ktorý spôsobil veľké škody. K tomu, newyorský pád burzy, ktorý nastal o 3 roky, výstavbu celkom pozastavil. Hospodárska kríza odradila veľkých investorov. Poloha ostrova však lákala i naďalej a vo výstavbe sa pomaly pokračovalo, nestavali sa obrovské hotelové komplexy, ale úsporné stavby v tej dobe obľúbenom štýle art deco.

Aktuálne ostrov, na ktorom Miami Beach leží, je široký 1,5 km a dlhý asi 15 km. Mesto je rozdelené na 3 mestské časti: South Beach, Mid-Beach a North Beach. Ostrovy, ktoré sa nachádzajú po ľavej strane, patria k mestu Miami Beach. Sú to umelo vytvorené ostrovy, na ktoré sa pravidelne, tak ako na pláže v Miami Beach, dováža piesok. Na jednom z týchto ostrovov, na Palmovom ostrove, mal kedysi svoje letné sídlo aj Al Capone, ktorý tu aj zomrel. Jeho dom sa predal v roku 2008 za 6,8 milióna dolárov.

Ostrovy ročne navštívi cez milión turistov. No celoročne tu žije niečo cez 80 000 obyvateľov.

Mesto nám ponúka obrovské množstvo aktivít, od vodných športov cez leňošenie na pláži, vozenie sa na luxusných autách bicyklovanie po trase, ktorá vedie priamo popri oceáne až po chutné kulinárske zážitky, presne tak, ako naša prehliadka mestom Miami. Južná časť ostrova vás počas prechádzky vtiahne do svojho unikátneho architektonického súboru Art Deco Historic District, ktorý je od roku 1979 pod ochranou národného historického registra pamiatok a zahrňuje zhruba cez 800 budov v tejto štvrti. Údajne ide o najväčšiu koncentráciu domov v tomto stavebnom štýle na svete.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Amerika  

Spojené štáty americké (USA)

31.08. → 14.09. +7 termínov

náročnosť

15 dní

Trvanie

4890
E

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

12 dní

Trvanie

4900
K

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

7 dní

Trvanie

2805
Kam cestovať za športom? Prémiový blog

Prémiový blog Kam cestovať za športom?

Rozmýšľate nad tým, kam by ste sa mali vybrať, pokiaľ ste športovým fanúšikom či aktívnym športovcom? Pripravili sme tipy pre obe skupiny. No najmä…

Ľuboš Fellner 18 min. čítania
Grand Canyon – dych vyrážajúce divadlo prírody Grand Canyon

Grand Canyon Grand Canyon – dych vyrážajúce divadlo prírody

Grand Canyon. Prírodný div sveta, o ktorom už počul snáď každý. A pri počte turistov, ktorí ho ročne navštevujú, môžeme žartovať, že už ho každý aj…

Michal Repta 13 min. čítania
Bermudský trojuholník - ako som sa stratil Prémiový blog

Prémiový blog Bermudský trojuholník - ako som sa stratil

Bermudský trojuholník alebo Bermudy. Ostrovy, čo ležia niekde v Karibiku? Je to jeden ostrov, je ich viac? Čo je to za štát? Trošku sa v tom…

Ľuboš Fellner 39 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine:

USA