Najlepšie hotely Ríma

Najlepšie hotely Ríma

Ako profesionál v cestovnom ruchu je mojou povinnosťou navštíviť „všetky“ hotely, čo v meste existujú. Áno, pri Ríme sa to nedá, ale navštívil so ich stovky a z nich potom vybral tie naj. Za mnoho rokov som býval v tých najlepších hoteloch mesta, ale mám aj vychytávky – malé hotelíky, izbička so super výhľadom.
Základ: odporúčam bývať v centre, lebo Rím sa dá naozaj prejsť peši. Vybrať si dobrý hotel je súčasťou veľkého zážitku, podobne ako pri reštaurácii, a je dobré si nechať poradiť. Čo sa týka lokácií, na začiatku som býval pri Koloseu, kde je skutočne mnoho hotelov strednej triedy. Hotely tu si píšu štyri hviezdičky, ale ide o značne rušné miesto a hotelu som vždy musel jednu hviezdičku ubrať.
Najstarším hotelom v Ríme je Antico Albergo del Sole hneď vedľa Panteónu. Oficiálne ide o trojhviezdičkový hotel. Bývať tu či pri fontáne di Trevi znamená, že musíte ísť so svojou batožinou trošku peši. Keď som býval pri Španielskych schodoch – tu nájdete vskutku luxusné hotely, alebo priamo na Piazza Campo di Fiori (býva sa v starých domoch. V roku 2022 som býval v dome z roku 1400), tak ma taxík doviezol až pred dvere. 
Ďalšia veľká koncentrácia hotelov je okolo Vatikánu. Tie hotely sú často pútnické. Podobné, aké nájdete na juhu pri Laterane.
Pre mladých odporúčam ubytovanie v štvrti Monti. Monti je Rione 1, teda štvrť, kde sa to všetko začína, a mne sa táto eklektická, bohémska štvrť veľmi páči.
Pre tých, čo už dlhšie pracujú a stihli si zarobiť, odporúčam hotely na ulici Via Veneto nad Piazza Barberini a jej okolie. Tu nájdete najlepšie päťhviezdičkové hotely Ríma. V mnohých naše skupiny spávajú. Hotely tu pomenovávajú ako 5 L (čiže päť hviezdičkový, ale s luxusom navyše) a často patria do siete malých butikových hotelov. V roku 2019 som býval v Baglioni Hotel Regina oproti veľkolepej budove ambasády USA a tento rok v hoteloch Aleph a The St. Regis. Všetky tri sa nachádzajú v starých zreštaurovaných palácoch plných mramoru. Z obsluhy som nadšený a keď mi niekto tvrdí, že Taliani sú leniví, hovorím nie!


Viac o hoteloch a fotografiách v mojich blogoch o Ríme:
Čo vidieť a kam ísť v Ríme
Rím pre pokročilých a expertov
 
 


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
B

Ázia   Amerika   Európa  

Taliansko, Peru, Mexiko, Jordánsko, India, Čína, Brazília


náročnosť

18 dní

Trvanie

13779 22224€
K

Európa  

Vatikán, Taliansko


náročnosť

7 dní

Trvanie

2150
Florencia - pamiatky, tipy, čo vidieť Florencia

Florencia Florencia - pamiatky, tipy, čo vidieť

Florencia - perla Talianska – krajiny výnimočných dejín, romantických miest, čarovných pláží a nezabudnuteľnej gastronómie. Práve z tejto…

Štefan Bielik 53 min. čítania
Krištof Kolumbus – z hrdinu zločinec Prémiový blog

Prémiový blog Krištof Kolumbus – z hrdinu zločinec

Krištofa Kolumba pozná každý, moreplavec, ktorý objavil pre nás Ameriku – Nový svet. Predkolumbovská Amerika je terminus technicus podobne ako…

Ľuboš Fellner 46 min. čítania
Benátky - verte mi, budete sa chcieť stratiť! Benátky

Benátky Benátky - verte mi, budete sa chcieť stratiť!

Pri sťahovaní národov ušli obyvatelia na severe Apeninského polostrova pred barbarskými kmeňmi do močiarov, v ktorých si začali stavať domy na…

Ľuboš Fellner 56 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine:

Predaj sa začína o

- dní - hod -min -sek

OD PÓLU K PÓLU 2025

NAJVYŠŠIE ZĽAVY OD 13.9.