Najlepšie výhľady na Golden Gate Bridge

Najlepšie výhľady na Golden Gate Bridge

Nikto si nemyslel, že je možné postaviť most ponad nebezpečný veterný prieliv. Mesto San Francisco sa tým začalo vážne zaoberať až v roku 1920. Dnes táto jedinenčná stavba slúži ročne približne 40 miliónom vozidlám, no okrem dôležitého dopravného spojenia je tiež hlavný cestovateľský bod miliónov návštevníkov z celého sveta. V okolí sa nachádza hneď niekoľko výhľadov na samotný most i mesto San Francisco. Ktorý sa oplatí vidieť počas vašej návštevy? 

Určite odporúčame zastaviť sa na sanfancisckej strane pri bode Golden Gate Viewpoint. Budete prechádzať popri pobeží a parku plnom športujúcich ľudí na jednej strane a bývalých vojenských kasárňach na druhej. Na konci cesty je malé platené parkovisko. Golden Gate Viewpoint ponúka krásny pohľad na most zo spodu s kopcami v pozadí. A kúsok vedľa aj na slávny ostrov Alcatraz. Nájdete tam tiež zaujímavý suvenírový obchod spolu s kaviarňou a malým občerstvením. 

Ďalší bod, ktorý stojí za zastavenie, je na druhej strane mosta. Prejazd za most sa platí v automatických mýtnych staniciach, ktoré nasnímajú vašu ŠPZ. Preveziete sa týmto unikátnym mostom a zaparkujete na vyhliadkovom bode H. Dana Bowers Memorial Vista Point. Tu máte možnosť vidieť most aj s výhľadom na mesto San Francisco. Vydajte sa po ceste na pravej strane a zájdite peši aj priamo na Golden Gate Bridge. Nezabudnite si bundu, na moste je chladnejšie a veterno. 

Ak máte dostatok času, zájdite si pred návratom do mesta ešte na výhľad z okolitých kopcov. Sledujte značky Golden Gate Viewpoint. Pohľad z vrchu na most aj mesto stojí za tých niekoľko minút jazdy.

Výhľadov na most aj mesto sa v okolí ponúka ešte niekoľko. Všetky umožňujú vidieť tútu mestskú pamiatku z iného uhla, no na základe našich skúseností navštevujeme na BUBO zájazdoch do USA práve tieto tri. Hoci je hmla v okolí mosta častým javom, pre väčšiu pravdepodobnosť pekného počasia odporúčame naplánovať si návštevu mosta okolo obeda alebo neskôr.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Amerika  

Spojené štáty americké (USA)

29.05. → 12.06. +14 termínov

náročnosť

15 dní

Trvanie

4590
E

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

12 dní

Trvanie

4800
K

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

7 dní

Trvanie

2433 2703€
Kam cestovať za športom? Prémiový blog

Prémiový blog Kam cestovať za športom?

Rozmýšľate nad tým, kam by ste sa mali vybrať, pokiaľ ste športovým fanúšikom či aktívnym športovcom? Pripravili sme tipy pre obe skupiny. No najmä…

Ľuboš Fellner 18 min. čítania
Grand Canyon – dych vyrážajúce divadlo prírody Grand Canyon

Grand Canyon Grand Canyon – dych vyrážajúce divadlo prírody

Grand Canyon. Prírodný div sveta, o ktorom už počul snáď každý. A pri počte turistov, ktorí ho ročne navštevujú, môžeme žartovať, že už ho každý aj…

Michal Repta 13 min. čítania
Bermudský trojuholník - ako som sa stratil Prémiový blog

Prémiový blog Bermudský trojuholník - ako som sa stratil

Bermudský trojuholník alebo Bermudy. Ostrovy, čo ležia niekde v Karibiku? Je to jeden ostrov, je ich viac? Čo je to za štát? Trošku sa v tom…

Ľuboš Fellner 28 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine:

USA