Najlepšie výhľady na Rím – najkrajšie západy slnka

Najlepšie výhľady na Rím – najkrajšie západy slnka Pincio , Gianicolo , Aventino

Rím bol podľa legendy postavený na 7 kopčekoch a tak je logické, že z nich je pekný výhľad na mesto, tak ako z Koliby, Zobora, Urpína, Štefánikovej vyhliadky alebo Štiavnickej kalvárie. 
Tu Vám dávam zopár tipov, kam sa na najlepšie vyhliadky vybrať. Tieto tipy nie sú iba pre zamilovaných, aj keď na takýchto vyhliadkach mnoho takých stretnete a uvidíte pomerne často aj na kolenách kľačiaceho mladíka s prsteňom v ruke.
 
I.              Na Pincio (výslov Pinčio) sa dostanete z Piazza del Popolo a vystúpite nahor. Je to prechádzka od známych Španielskych schodov. Pincio je v skutočnosti juhozápadný výbežok obrovského parku Borghese, takže aj prechádzku týmto parkom (napríklad po návšteve Gallerie Borghese) môžete ukončiť tu na Pincio. Keď už budete na mieste, bude vám to jasné, lebo nebudete sami. Množstvo väčšinou mladých a zamilovaných. Na Terrazza del Pincio je zábradlie, na ktoré si môžete položiť fotoaparát či mobil, a veľa miesta, a tak si určite to svoje nájdete. Obrovská kupola svätého Petra sa postupne schováva v šere, ale následne sa rozžiari do červena, ako aj svetlá špalierov áut. Je tu aj krásny výhľad na pôvabnú štvrť Prati.
Hneď vedľa Terrazza del Pincio je tradičná kaviareň Casina Valadier situovaná v peknom dome, odkiaľ si môžete vychutnávať západy slnka v luxuse. 


II.            Gianicolo (vyslov Džianikolo)
Keď sa chytáte na večeru do Trastevere, nie je zlý nápad spojiť ju s touto vyhliadkou. Výhľad z kopca Gianicolo je totižto jedným z najromantickejších a z námestia na vrchole vidíte Panteón, Benátske námestie, Anjelský hrad a Baziliku svätého Petra. Pohľad je úplne iný než z Pincio. Môžete sem prísť aj presne na obed, keďže každý deň už 166 rokov tu počujete výstrel z dela. Zastavte sa tu aj pri Fontana dell'Acqua Paola, čiže pri obrovskej Pavlovej fontáne.


III.          Aventino  (vyslov Avetýno)
Pomarančový park leží na vrchole kopca Aventine, kde nájdete aj kostol Santa Sabina. Len o kúsok ďalej nájdete malú kľúčovú dierku na Piazza dei Cavalieri di Malta. Možno uvidíte zástup ľudí čakajúcich pred obyčajnou starou bránou… a skutočne stojí za to postaviť sa do rady, počkať pár minút a nakuknúť… To je tá známa instagramová fotografia, ktorá dokonale zarámuje kupolu sv. Petra. Zároveň pre cestovateľa je to zaujímavé aj tým, že sa cez kľúčovú dierku pozeráte na územie troch štátov: Malta, Taliansko a Vatikán.
Aventino je jeden zo siedmich pôvodných pahorkov v Ríme a okrem toho je výhľad obklopený rajskou záhradou, ktorá ponúka veľa tieňa pod stromami, čo je vhodné na návštevu aj za horúcich dní. Giardino degli Aranci je pomarančová záhrada, kde okrem pomarančovníkov rastú aj majestátne a voňavé borovice. 

Mohlo by Váas zaujímať:

Čo vidieť a zažiť v Ríme

Rím pre skúsených
 

Fotografiu som nafotil z Pincio. Viac trikov kedy a ako, sa dozviete v mojich blogoch


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
B

Ázia   Amerika   Európa  

Taliansko, Peru, Mexiko, Jordánsko, India, Čína, Brazília


náročnosť

18 dní

Trvanie

12668 22224€
K

Európa  

Vatikán, Taliansko


náročnosť

7 dní

Trvanie

1802 2120€
Krištof Kolumbus – z hrdinu zločinec Prémiový blog

Prémiový blog Krištof Kolumbus – z hrdinu zločinec

Krištofa Kolumba pozná každý, moreplavec, ktorý objavil pre nás Ameriku – Nový svet. Predkolumbovská Amerika je terminus technicus podobne ako…

Ľuboš Fellner 32 min. čítania
Benátky - verte mi, budete sa chcieť stratiť! Benátky

Benátky Benátky - verte mi, budete sa chcieť stratiť!

Pri sťahovaní národov ušli obyvatelia na severe Apeninského polostrova pred barbarskými kmeňmi do močiarov, v ktorých si začali stavať domy na…

Ľuboš Fellner 39 min. čítania
Rím pre pokročilých Rím

Rím Rím pre pokročilých

Už ste v Ríme boli, ale vraciate sa sem viac než desiaty raz tak ako ja. Prebrázdili ste Rím sami, s audioguidom, so sprievodkyňou, pozreli ste si…

Ľuboš Fellner 40 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: