Najznámejšia štvrť v štýle Art Deco

Najznámejšia štvrť v štýle Art Deco

Miami je známe ako kozmopolitné mesto s nočným životom a širokými, pieskovými plážmi, ktoré lákajú turistov z celého sveta. Okrem toho tu však nájdete aj jedinečnú architektúru v štýle Art Deco, ktorá k celkovej atmosfére mesta patrí. 

Art Deco štýl bol populárny v 20. a 30. rokoch a je známy svojou jedinečnou architektúrou, ktorá zahŕňa geometrické tvary, výrazné farby a luxusné materiály ako mramor, sklo a nerez. Zohral kľúčovú úlohu v architektúre a umení v 20. storočí a stále sa považuje za jeden z najvýznamnejších a "najinfluenčnejších" umeleckých štýlov v dejinách.

Dôvodom pre popularitu Art Deco štýlu bolo vytvorenie nového moderného a funkčného dizajnu pre architektúru, umenie a módu v období medzi prvou a druhou svetovou vojnou. Tento štýl reflektoval náladu a optimizmus tej doby a jeho geometrické a abstraktné tvary a farby považovali za symbol progresu a modernej doby

Miami Beach sa stalo významným miestom práve pre tento štýl z viacerých dôvodov:

  1. V 30. rokoch 20. storočia sa v Miami Beach uskutočnilo veľké množstvo výstavby, keď sa mesto stalo populárnym miestom pre bohatých a slávnych. Art Deco bol v tom čase veľmi populárny a považovali ho za symbol modernej architektúry.
  2. Príjemné podnebie lákalo čoraz viac návštevníkov na luxusný oddych pri mori. Štýl Art Deco bol v čase najväčšieho rozmachu atraktívny pre výstavbu hotelov a rezidencií, ktoré mali vyzerať moderné a luxusne.
  3. Miami Beach začínalo vyzerať ako miesto vhodné pre investície a výstavba v štýle Art Deco zvýšila hodnotu nehnuteľností v meste.

Všetky tieto faktory spolu prispeli k rozšíreniu Art Deco štýlu v Miami Beach a učinili z neho jedno z najslávnejších miest v štýle Art Deco na svete.

Dnes je táto štvrť pamiatkou a je známa ako "Art Deco Historic District”. V súčasnosti sa tam nachádza približne 800 budov v štýle Art Deco a rozprestierajú sa od 23. do 75. ulice. Väčšina budov boliazapísané do Národného registra historických miest v 1979. Najznámejšími budovami je napr. The Cardozo Hotel, The Betsy Ross Hotel či The Waldorf Towers Hotel.

Art Deco Historic District v Miami Beach je jednou z najväčších koncentrácií Art Deco budov na svete a je turistickým lákadlom pre mnoho návštevníkov. 


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Amerika  

Spojené štáty americké (USA)

29.05. → 12.06. +14 termínov

náročnosť

15 dní

Trvanie

4590
E

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

12 dní

Trvanie

4800
K

Amerika  

Spojené štáty americké (USA), Kanada


náročnosť

7 dní

Trvanie

2797 3108€
Kam cestovať za športom? Prémiový blog

Prémiový blog Kam cestovať za športom?

Rozmýšľate nad tým, kam by ste sa mali vybrať, pokiaľ ste športovým fanúšikom či aktívnym športovcom? Pripravili sme tipy pre obe skupiny. No najmä…

Ľuboš Fellner 18 min. čítania
Grand Canyon – dych vyrážajúce divadlo prírody Grand Canyon

Grand Canyon Grand Canyon – dych vyrážajúce divadlo prírody

Grand Canyon. Prírodný div sveta, o ktorom už počul snáď každý. A pri počte turistov, ktorí ho ročne navštevujú, môžeme žartovať, že už ho každý aj…

Michal Repta 13 min. čítania
Bermudský trojuholník - ako som sa stratil Prémiový blog

Prémiový blog Bermudský trojuholník - ako som sa stratil

Bermudský trojuholník alebo Bermudy. Ostrovy, čo ležia niekde v Karibiku? Je to jeden ostrov, je ich viac? Čo je to za štát? Trošku sa v tom…

Ľuboš Fellner 28 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine:

USA